Hlavní navigace

Názory k článku Jak koupit či prodat e-shop? Vypadá to jednoduše, ale háčků je celá řada

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 5. 2017 9:46

    Cek (neregistrovaný)

    Takze budme trosku vic technicti a ne marketingove mlhovati :))

    Eshop se prodat a koupit da, ale jako ve vsech podobnych situacich nakupu/prodeje firmy zalezi na tom, jestli novy majitel ma na to, aby tu firmu vedl (nebo sezene nekoho kdo to umi).

  • 11. 5. 2018 12:17

    nic (neregistrovaný)

    No to je mi sra**a co jsi vypotil. A ještě napíšeš, že jsi odborník. Já jsem začínal s internetem na 19,2k modemu od Telecomu, hodina tehdy stála 60 Kč. Nechápu co to s tím má společného, jestli jsi v té době dělal nějaký marketing tak je ti to uplně k ničemu protože doba už prostě pokročila a co se dělalo před 15 lety dnes dávno nefunguje. Stejně tak je zcestný celý tvůj příspěvek. Eshop se koupit dá a provozovat se dá. Samozřejmě záleží na zručnosti nového majitele, ale tak je to se vším. A logicky asi člověk, který má například rád zvířata si koupí eshop s krmivy a ne eshop s měřidly tlaku v pneumatikách. Zas taková věda to není a lidé nejsou tak hloupí jak ty si asi myslíš, já bych řekl, že podobných sebezvaných odborníků na marketing je plný internet. Důležité jsou však pouze výsledky. Ty můj malý GURU :-)

  • 25. 5. 2017 9:12

    jan (neregistrovaný)

    dobrý článek
    prodal jsem dva eshopy a dva koupil, smlouvu jsem si sepsal sám, vlastníma slovama, by´t právník by se tomu asi smál.

    his work s.r.o.

  • 24. 11. 2018 18:26

    Jindra K. (neregistrovaný)

    Myšlenka založit si eshop se mi v hlavě objevila před pár lety. Zpočátku jsem to chtěl udělat tak, že si koupím nějaký hotový eshop a ten si budu upravovat podle svých představ. Nakonec z toho ale sešlo a já si nechal udělat eshop na prestashopu od základu. Konkrétně se mi o to postarali https://www.1presta.cz/ A musím říct, že jsem za toto rozhodnutí velmi rád. :-)

  • 25. 5. 2017 9:25

    Dan (neregistrovaný)

    Celý život se zabývám obchodem, marketing na Internetu jsem dělal už v době, kdy ani nikdo nevěděl, co to je a zrovna e-shop se NEDÁ PRODAT ANI KOUPIT.

    Můžete si maximálně tak koupit doménu, server atd., ale to je jenom hromada železa. To jediné, na čem v e-shopu a obchodu vůbec záleží jsou LIDÉ.

    Takže i když si koupíte luxusně rozjetý e-shop, ale jenom jako techniku a práva bez lidí, tak se vám dařit nemusí a můžete ho položit. Ono je to totiž naopak. Úspěšní podnikatelé nejsou na svých pozicích "protože mají super e-shopy", ale super e-shopy mají, protože jsou to dobří podnikatelé :-D

    Takže "koupit e-shop" se dá jenom jako celou firmu včetně zaměstnanců, kteří tam dělají i kreativní práci a majitel do toho nijak nezasahuje.

    Ovšem pokud si někdo "kupuje e-shop" od člověka, kterému to sice funguje, ale jako OneManShow, tak novému majiteli to už fungovat většinou moc nebude, protože si koupí jenom techniku, ale ne toho člověka!! :-D

    Je to podobné jako kdybyste si koupili notebook Rowlingové - miliardy za prodané knihy jím automaticky nevyděláte :-D

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).