Hlavní navigace

Názory k článku Jak poslanci a lobbisté bez spotřebitelů o mobilních operátorech jednali

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 3. 2017 10:12

    Citron (neregistrovaný)

    Proč to funguje jinde bez zapojení premiéra a dohadování? Že by nám tu nefungovala konkurence, hospodářská soutěž a operátoři, ministerstva a dohledové úřady svorně mlaskali u koryt a psali na fora "já mám slevu a ostatní sou socki"?
    Pak tu ale nefunguje něco systémově, a žádné jednorázové předvolební akce to nespraví. Ty úřady, které se tu obsazují podle výsledku voleb politicky, nefungují. ČTU, UOHS, a pár by se jich ještě asi našlo.

  • 28. 3. 2017 8:58

    fd (neregistrovaný)

    Pokud by mela konkurence fungovat, musel by mit k te radiove siti ktere se rika mobilni pristup bez omezeni kdokoli. Pak by se zcela jiste nasla rada subjektu, ktere by si spocitaly, ze i za 1/2 ceny mohou bez potizi pokryt rychle jak vstup na trh tak provozni naklady. Tudiz by ty subjekty nebyly tri, ale byly by jich spise stovky, coz by logicky vedlo k tlaku na cenu smerem dolu. Protoze co jineho chcete nabidnout zakaznikovi, kdyz sluzby nabizite stejne.

    Zajimave je, ze na korporatnim trhu to funguje. Dokonce nemusite byt ani zadna megakorporace, staci kdyz prijdete s ZL a chcete 10 nebo 15 cisel. Nedostanete se sice na 200Kc/neomezeny hlas + data, ae rozhodne se dostanete zcela bez problemu na 1/2 ceny proti tem cenikovym.

  • 25. 3. 2017 11:32

    krakonoš (neregistrovaný)

    Když se chce, tak jde všechno. Když se nechce a navíc z toho, že se nechce, všichni zúčastnění profitují, nejde nic. Včera jsem usoudil, že bych si mohl nechat přezout auto na letní gumy. přijedu k servisu, kde jsem je měl i uložené a na dveřích cedule: Skončili jsme, volejte ......... Zavolal jsem a byl nasměrován k soukromým garážím o dvě ulice dál.
    Dobrý den, potřebuji přezout gumy.
    My jsme zrušili živnosti, takže už jen vracíme uschované věci.
    A nešlo by to nějak udělat?
    Šlo, ale bez papírů a platit v hotvosti.
    Beru.
    Auto jsem tam nechal, došel pro peníze k bankomatu a po hodině s novými destičkami a přezutými koly odjel. Zaplatil jsem za vše, včetně uložení zimních gum dva litry a všichni jsme spokojeni. Servisáci zrušili živnosťáky, jsou na pracáku na dávkách v soukromých garážích, které mají vedle sebe probourali příčku a vesele melouchaří. Zbavili se nutnosti pravidelných revizí všeho možného, placení stále se zvyšujícího nájmu z nebytových prostor a neustálé buzerace z finančáku a živnosťáku a já mám službu o 70% levnější. A Babiš si může trhnout nohou. (tou prostřední).

  • 27. 3. 2017 15:23

    Martin P.

    Otázka zní jestli chcete akceptovat že i konkurence a hospodářská soutěž bude fungovat a přesto nepovede k levným tarifům.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).