Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak rychle poslat velký objem dat? Přes úschovnu od lahvon - .. z jaké planety? :) "Ještě před pěti lety...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 9. 2010 18:19

    lahvon
    .. z jaké planety? :)

    "Ještě před pěti lety se zdálo být nereálné, abychom prostřednictvím Internetu běžně posílali či stahovali stovky či dokonce tisíce MB dat."

    Fakticky? Autor asi nezažil Internet mezi lety 1999 a 2001, kdy fungoval Napster. Už tehdy se uplně normálně přenášela data po Internetu a byly to normální sady MP3ek, takže desítky a stovky MB na jedno album.

    Dattelkabel (později pohlcen UPC) v Praze rozjel Internet po kabelovce taky v roce 1999. Alespoň na sídlišti kde jsem tehdy bydlel. A rychlost byla tehdá "neomezená", limitovaná 10 mbps, což byl strop tehdejších Nemo modemů.



    "Zatímco v dřívějších dobách postačil k poslání souborů e-mail, dnes je nejvhodnějším řešením použití internetové úschovny."
    To je taky perla. :)
    Já to vidím přesně naopak. Zatímco dříve byl téměř nepsaný zločin poslat mailem větší přílohu, dneska si lidi nedělají starosti s 10 MB i většími přílohami do mailů.



    Jinak na přenos souborů po Internetu je už od jeho prapočátků protokol FTP.



    Zbytek článku nehodnotím, srovnání web úschoven je samozřejmě chválihodné. Ale ten úvod mě prostě přišel jako drobný fail. :)
  • 9. 9. 2010 20:09

    Honza (neregistrovaný)
    Rychlý internet tu byl už dřív, ale každý nebydlí v Praze, kde jsou nový technologie spuštěný rychlejc. Já jsem ještě před pěti lety používal internetovou přípojku s omezeným FUP, takže jsem si o nějakým posílání velkejch dat mohl nechat jenom zdát... Při přenosu objemnejch dat se mi pak úschovny hodily a využívám je prakticky dodnes... e-mailem běžně nepošleš přílohu o velikosti 200 MB :-)
  • 10. 9. 2010 13:09

    lahvon
    Tak je mi jasné že rychlej Internet není všude ani dneska.
    Ale zas bych se neodvolával jen na Prahu. Bezdrátoví ISP umí taky co do rychlosti často divy. A rychlý Internet nabízeli již i dřív.

    btw, posílat 200 MB soubor emailej je blbost, o tom žádná.
    Ale nahrávat to na nějakou webovou "úschovnu" mi přijde jako stejná blbost. :) Od toho je prostě FTP. A když na to přijde, stáhne si to člověk z jednoduchého http odkazu. Ale využívat na to webový služby, kde člověk musí vyplňovat nějaký captcha ochrany atp, to je fakt extrémní nouzovka.
    I když chápu, že BFU často nic jiného neumí.
  • 13. 9. 2010 9:27

    Me (neregistrovaný)
    Jedna věc je umět, a druhá věc je mít k dispozici FTP server :)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).