Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak správně sedět u počítače? od jjk - "Když jsem se dostal do toho správného rozpoložení...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2011 13:08

    jjk

    "Když jsem se dostal do toho správného rozpoložení a polohy, přišlo mi, že sedím hrozně nepřirozeně"
    Ano. Přesně, jak už tady někdo pověděl - správné sezení bolí a je si třeba na něj převyknout, než začne být pohodlné. Totiž za ty desítky let jsme si již navykli na ten "náš" způsob sezení a tím tak trochu zkreslili to, co je přirozené a co ne.

    I to prohlášení "Každému vyhovuje něco jiného" bude pravdivé asi jen z části - moje známá, jejíž oborem je fyzioterapie, mi například vyprávěla, jak správně stát. Není to nic jednoduchého, bolí to a běžnému člověku se to nepovede dlouho udržet. ;)
    Protraxi ramen, vyčnívající lopatky a jiné běžné populační fyziologické poruchy má prý do jisté míry skoro každý člověk.

    A to je však jedním z důvodů, proč tolik lidí třeba chodí na masáže a diví se, proč je tak trápí bolesti - éra počítačů nastoupila mimořádně rychle a ostatní odvětví se jen snaží dohnat její tempo.
    Z úst oné kolegyně: Obory jako fyzioterapie apod. se dostávají do popředí a do středu zájmu až teď, kdy je již většina fyziologických nemocí zažita a kdy se jich již není tak jednoduché vyvarovat.

    Díky za přínosný článek, týkající se tématu, o němž se podle mě velmi málo mluví.

  • 7. 2. 2011 14:27

    Martin (neregistrovaný)

    Souhlasím. Přitom jde vlastně o problém, který dávno vyřešily profesionální písařky na stroji, klavíristé nebo varhaníci. Nedávno např. jeden varhaník v rádiu říkal, že když člověka po koncertě něco bolí, tak to znamená, že má špatnou techniku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).