Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak zachránit IBM? Pomoci mají masivní propouštění, změny a investice od Dan - Propouštět hromadně zaměstnance a ještě jim nedat ani...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 10. 2016 11:51

    Dan (neregistrovaný)

    Propouštět hromadně zaměstnance a ještě jim nedat ani pořádné odstupné je cesta do pekel... Co totiž udělá takový propuštěnec? On nikam nezmizí, ani se nezastřelí...

    Za roky ve firmě toho zná hodně, ví jak funguje, jakou má strategii, navíc je na ní (celkem oprávněně) naštvaný, protože toho pro ni udělal hodně a pak dostane na odchod jeden plat a nazdar? :-))

    První, co udělá je, že navštíví konkurenci, která ho mile ráda vezme, kde jim vyklopí co může i nemůže a u zákazníků bude podávat velmi přesvědčivé informace PROČ NE firmu z které odešel...

    Business je BOJ. A odrbat vlastní zaměstnance je asi tak inteligentní jako kdyby generál, mající armádu žoldnérů, je všechny odrbal a ještě se jim vysmál do ksichtu... Asi nikoho nepřekvapí, že by ho pak podřízla vlastní "ochranka" podobně, jako se to nyní podle nových historických důkazů, stalo pravděpodobně poslednímu Přemyslovci :-)).

    V ideálním případě má být zaměstnanec placen tak, aby si druhé místo s tak dobrým příjmem mohl najít jen těžko. Pokud už je nezbytné ho propustit, musí mu firma dát pořádný zlatý padák, zařídit třeba ještě různá odborná školení, vystavit co nejlepší doporučení a pokusit se mu SAMA najít jiné místo - ideálně někde, kde nebude přímo pracovat proti nim, takže někde, kde se zabývají něčím jiným.

    Pak zaměstnanec nemá potřebu, příležitost ani důvod firmě nijak škodit a bude ji doporučovat a dobře o ní mluvit, i když už tam nebude pracovat.

    To, co dělá IBM je doslova SEBEVRAŽDA, protože tisícům lidem řekne: "Stojíš za *ovno, jsi totálně out, vypadni a prachy si ani nezasloužíš!" Navíc tito lidé mají pořádně ostré lokty a extra dobré zkušenosti v mezilidské komunikaci s ovládáním přesvědčovacích technik a k tomu ještě mají přímé vazby na lidi ze státní správy :-D To je teda kombinace faktorů, které nevzít v potaz může fakt jenom blondýna!

  • 13. 10. 2016 12:49

    lump (neregistrovaný)

    Ja bych Vam doporucil interni politicke skoleni ve firme ... chtelo se mi z toho zvracet. stejne jako interni narizeni, ze X zamestnancu dostane spatne hodnoceni, Y prumerne a vyjimecny obvykle rektalni aplinista dostane naprosto smesnou domenu (20K), at je tym jaky chce.

    Kdyz se firme dari, bonusy sbira management, kdyz se nedari odmeny se nevyplaci radovym zamestnancum,, rikam, kdo v te firme zustane, musi byt mentalne retardovany.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).