Hlavní navigace

Názory k článku Jaká je O2 TV v mobilu a v počítači? Výtečná…

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 4. 2016 1:22

    Stifacek

    O2 má pravdu, reklamy se dají poměrně dobře přetáčet, alespoň ve webovém rozhraní. Nevidím to jako problém. Pro mě je O2 TV Air poměrně dobrá služba a osobně hojně využívaná. Těším na rozšíření zpětného sledování na 50 hodin ode dneška.

  • 1. 4. 2016 7:29

    Jiří Macich ml.

    1) Od kdy může jakákoliv televizní služba za reklamy na televizních kanálech? Tato kritika mi přijde dost neférová. Respektive pláčete na špatném hrobě. V tomto případě jsou reklamy pevnou součástí nahrávaného televizního vysílání. Nevkládají se dodatečně jako třeba v televizních internetových archivech typu Prima Play.

    2) O2TV kromě mobilních aplikací pro Android (4.0 a vyšší) a iOS (7.0 a vyšší) má ještě mobilní aplikace pro Windows Phone (8.1 a vyšší) a dotykovou aplikaci pro Windows (8.1 a vyšší).

    Poslední jmenovaná ovšem funguje dost bídně. Od začátku padá jako listí na podzim. O2 ji navíc zřejmě ještě nepřepsalo na W10 UWP. Škoda, protože jinak by mohla od léta běžet na konzoli Xbox One.

    3) Chytré televizory nebyly podporovány nikdy. Na jejich obrazovkách byla dostupná akorát související služba O2 Videotéka (internetová půjčovna filmů). I když třeba propagační materiály tvrdily něco jiného.

    Podpora aplikace pro chytré televizory skončila po delší době stagnace vývoje. Právě kvůli set-top-boxu nyní O2 aplikace pro chytré televizory nechystá. V celku logicky se odvolává na fragmentaci platforem a vzájemnou (ne)kompatibilitu různě starých modelů.

    4) Webové rozhraní o2tv.cz plug-in do webového prohlížeče bohužel potřebuje. Silverlight to už naštěstí není, ovšem Flash Player také není žádná výhra. Webové rozhraní, kromě deklarovaného systému Windows, běží rovněž na konkurenčních platformách OS X, Linux a Chrome OS.

    5) V článku není zmíněná podpora pro Chromecast resp. libovolné zařízení s podporou technologie Google Cast (vč. televizorů s Android TV). Případně technologie Air Play a potažmo zařízení Apple TV.

    Miracast mi nepřijde jako nejlepší cesta O2TV z mobilu na televizor, což jste ostatně pocítil sám. Předání streamu přes Google Cast či Air Play například do zařízení Chromecast resp. Apple TV funguje o poznání lépe. Jinak z ultrabooku funguje velmi dobře Intel Wi-Di, kdyby někdo hledal náhradu vyloženě za Miracast.

    6) Téměř ani slovo nepadlo, že vedle zpětného zhlédnutí existuje také nahrávání pořadů. O2TV Air tuším uloží deset hodin záznamu po dobu maximálně jednoho týdně (nic moc).

    Nahrávání se dá naplánovat dopředu, ovšem také ze zpětného zhlédnutí, takže takhle je možné prodloužit dostupnost pořadů. Škoda, že stahování nahrávek ke zhlédnutí off-line už roky slibují, slibují a slibují, avšak realizace stále nikde.

    7) Osobně bych se více opřel do programové nabídky. O2TV Air kopíruje nejnižší tarif O2TV. Žádná možnost volby, žádné tématické balíčky. HD kanálů minimum, programová skladba žádná velká sláva.

    8) Největší nedostatek O2TV (Air) nevidím v reklamách televizních stanic, nýbrž ve skutečnosti, že ani v mateřské mobilní síti nepožívá nějaké datové zvýhodnění.

    Kdysi dávno mobilní aplikace O2TV jen tak mimoděk nabízela několik málo českých kanálů, které bylo možné sledovat v síti O2 nehledě na datový limit. A to bylo před vysokorychlostní a vysokokapacitní LTE sítí, takže aktuální stav je možné popsat stručně a jasně: zpátky na stromy ...

  • 1. 4. 2016 9:38

    bez přezdívky

    pane Macich nezdá se mi že bych je kritizoval, spise na to dukladne upozornuji a rikam jak se to chova. Ostatne dal jsem k tomu jejich vyjádření. Ale nejspise máte pravdu nemůže za to i kdyz do smlouvy nevidime asi ani jeden. Nicméně rozhodne to O2 cítí jako problém, ktery by mohl zakazniky od jejich sluzby odradit.

    Ad 2 - díky - dal jsem tam to, co maji v napoevde.

    Ad 5 - kdyz jsem pred nedavnem testoval Voyo a Chromecast, aplikaci jsem tam nevidel. Jinak to neni Miracastem, anvic funguje o tridu lepe (s vyjimkou vypnuti obrazovky) nez ta sama funkce na Chromecast. Narazil jsem ale i na TV s excelentnim obrazovym podanim (Samsung SUHD).

    Ad 6 - mate pravdu. Je tam jen zminka. Nahrava jen par lidi. Proto tolik zduraznuji (a oni take) Zpetne zhlednuti. A uz je i prodlouzeno.

    Ad 7 - tohle neresim v recenzi zadne IPTV/VoD sluzby, protoze mi jde o neco jineho. Ale asi by to chtelo obsahove srovnani, mate pravdu. At si lide udelaji nazor sami.
    Ad8 - Toto bohuzel nesouvisi s konkretnim oepratorem i kdyz se to muze zdat. Oni to v podstate podle reguli delat nesmeji a musela by se zmenit pravidla na jine urovni.
    DIky za precteni a nazor/pomoc :)

  • 1. 4. 2016 10:22

    bez přezdívky

    O2TV pres Chromecast pouzivam velmi casto, aplikace funguje naprosto vyborne a obrazova kvalita je u HD programu skvela. U SD logicky nelze ocekavat zazraky, kde ni neni, ani smrt nebere...

  • 1. 4. 2016 20:05

    bez přezdívky

    Mám Chromecast od prosince a v té době již podporu měla. Netuším kde jste jí neměl, nicméně nastavuje se to přímo v O2TV aplikaci :-)

  • 2. 4. 2016 7:13

    Jiří Macich ml.

    Kam se Vám nenačetla? Do přehledu podporovaných aplikací a služeb v mobilní aplikaci Chromecast (čerstvě přejmenované na Google Cast)?

    Už jsem Vám psal, že na tam ten seznam není spolehnutí. Nevím proč, ovšem je to pravda. Na tabletu mám téměř stovku aplikací, které Chromecast (Google Cast) podporují. V rozcestníku obslužné aplikace jich vidím zhruba třetinu.

    Místo spoléhání na rozcestník doporučují číst anotace z Google Play anebo se rovnou v aplikaci podívat po typické ikonce: http://www.androidheadlines.com/2014/03/google-updates-design-guidelines-chromecast-icons.html

    PS: V Google Play se nová verze aplikace O2TV obohacená o podporu zařízení Chromecast (resp. technologie Google Cast) objevila začátkem loňského prosince: https://twitter.com/cexpress_cz/status/671977183821193217

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).