Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jaký paušál? od Petr - ZUI asi nezije v ekonomicke realite. Samozrejme by...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 12. 2002 9:04

    Petr (neregistrovaný)
    ZUI asi nezije v ekonomicke realite. Samozrejme by bylo nejlepsi mit vsechno zadarmo, ale to byste po chvili fungovani tohoto systemu nemeli sluzby zadne. Sice by Vas to nic nestalo, ale take byste nic nedostali. Tim netvrdim, ze jsou soucasne sluzby levne, ale situace se muze zmenit jen postupne a rozhodne ne tak, ze nekdo nadiktuje ceny. Ceny budou urcovany konkurenci a tim, co si budou moci firmy poskytujici tyto sluzby dovolit. Nemyslete si, ze jakakoliv spolecnost(nejen telekomunikacni) bude zakazniky dotovat. Vzdyt ostatne v tech firmach pracuji zamestnanci, kteri chteji svoji mzdu. ZUI povazuji pouze za lobistickou skupinu alternativnich operatoru (nejsem z Telecomu).
  • 2. 12. 2002 9:39

    Sova Miloslav (neregistrovaný)
    Tak pánové, jestli jste mě chtěli vyhecovat tak se vám to povedlo dokonale:-)Petre vzal bych to od konce - za tu tvojí poslední vetu bych docela čekal omluvu - klikni si na stránky IPV,přečti si je pořádně,podívej se na jaké sídlíme adrese a pak se přijď podívat na muj učet za telefon.Stejným spůsobem se podívej na další tři občanská sdružení.Co se týká toho nesmyslu, že nežijeme v ekonomické realitě - tak by mě opravdu zajímalo co je nereálné na uváděné ceně za ADSL když průměrná cena (v průzkumu zahrnuto 97 operátorů z 54 zemí světa) se pohybuje v rozmezí 30-40 dolarů!!! Nebo už jste docela zmagořili z te obracené politiky Telecomu? Uvedu produkt na trh dám ho za 5000 tisíc,nedaří se není zájem,dam ho za 4000 tisíce,pár lidí se chytne,dam ho za 3000 tisíce atd. už jsem se zas nechal trochu vytočit - prostě cena 1300 za 256/128kb/s mi přijde jako naprosto rozumná poskytující dostatečný prostor pro operátora k výdělku.Podívejte se sem kolik stojí rychlý Internet jinde ve svete Co se týká regulace - je to jeden z nástrojů který bych se v žádném případě nerozpakoval použít v případě,že nefunguje konkurenční prostředí.Dělají to tak v Anglii,Německu i Americe a tyto státy snad nikdo nepočítá mezi socialistické.
  • 2. 12. 2002 9:56

    Honza (neregistrovaný)
    To urcite ne, tyto ceny nejsou zdaleka v zajmu alternativnich operatoru, to mi ver. Do ted vsichni svoji cinnost jen dotuji a jsou nehorazne zadluzeni, proc by meli chtit do te zumpy spadnout jeste niz, kdyz pro ne nebylo ziskove obdobi do nynejska a ted cekaji ze by se naklady meli zacit podrobnu vracet. Namisto toho zahodi sve investice a budou se venovat charite a dotovani dalsi technologie s nejistou navratnosti ?
  • 2. 12. 2002 10:01

    Michal Krsek (neregistrovaný)
    Jen mala pripominka. Fakt, ze produktu casem klesaji ceny je zcela normalni a necekam, ze by tomu u DSL melo byt jinak.
  • 2. 12. 2002 10:15

    - jika - (neregistrovaný)
    Pouze brecim, kdyz vidim, ze i Slovensko UMI ADSL pod 1500 mesicne. Pouze se obavam, ze dokud ten nas slavny TELE... nebude prodan, tak se stejne honite zbytecne ...

    - jika -
  • 2. 12. 2002 11:27

    Sova Miloslav (neregistrovaný)
    Máte naprostou pravdu pane Krsek,v tom že postupné snižování ceny je naprosto normální a často používaný postup. Ale problém je v tom, jestli je rozumné ve chvíli kdy všechny ostatní země mají v této technologii víc jak 2-letý náskok nasadit tu nejvyšší cenu a po roce říct "My jsme vám to říkali,že o tu službu nebude zájem"

    Ve skutečnosti se zdá, že měsíční poplatek za DSL podle různých operátorů z celého světa konverguje ze dvou, na jeden úzký "pás". Operátoři kteří měli vyšší ceny, tak je redukují, zatímco operátoři již v tomto pásu, jsou do jisté míry schopni ceny zvednout.
    Průměrný měsíční nájem se vytrvale drží v rozsahu od $37.40 do $40.25 za měsíc již od počátku roku 2000.

    Takže pánové co nám tady vyčítáte nereálnost požadavku -- jestli průměrná cena ADSL připojení ve světě se pohybuje kolem 1200Kč měsíčně zdá se vám nereálné požadovat 1300 u nás za základní variantu 256/128kbs když obvyklá rychlost už jinde činí 512kb/s??? Honza se nám tady snaží neustále podsouvat tvrzení, že operátoři jsou už teď na pokraji krachu -- můžu se zeptat kde pan Honza k tomuto tvrzení přišel?Povídal si s nějakým operátorem,koukal se k nim do účetnictví nebo to jen slyšel v televizi Nova? A teď mě pánové omluvte,dal jsem si závazek že se ve špičce nebudu připojovat -- ruinuje to můj rozpočet
  • 3. 12. 2002 8:25

    Tomáš (neregistrovaný)
    Mám dojem, že jsi zlatokop. Nepracuješ náhodou u firmy, jejíž doktrínou je návratnost investic do infrastruktury za 12 měsíců??!!
    Pokud chceš návratnost v nereálně krátké době, pak je samozřejmě prodělečný úplně každý business!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).