Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jaromír Glisník: Nenahrává blokování programů ilegálnímu příjmu? od Niemand - S tímto souhlasím. Celé mi to připomíná situaci, kdy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 8. 2018 8:44

    Niemand (neregistrovaný)

    S tímto souhlasím.

    Celé mi to připomíná situaci, kdy nějaký distributor audiovizuálních děl (je jedno zda to jsou filmy, seriály, hudební alba, jednotlivé písničky ...) nabídne legální koupi/pronájem pouze v některých regionech a pak hlasitě brojí proti pirátství v těch regionech, kde legální možnost zakoupení není.

    Dovolím si ocitovat závěr jednoho komentáře shrnující studii, která probéhla ve Velké Británii. ( https://boingboing.net/2018/06/08/competing-with-free.html ) Piráti jsou potenciální zákazníci, kteří nedostali možnost pořídit si danou věc legálně.

  • 10. 8. 2018 16:36

    Petr M (neregistrovaný)

    No já moc na filmy nekoukám, dám tak 3-5 filmů ročně. Ale když jsem chtěl předposledně na něco konkrétního kouknout, tak:
    - Nabízely to jenom tři streamovací služby.
    - Jedna chtěla S.i.l.v.e.r.l­.i.g.h.t, F.l.a.s.h a podobný fekálie. Na Raspberry coby HTPC není co řešit.
    - Druhá placená, na úvodní stránce jenom tlačítko pro registraci s informací, že za to požadují 3€. Po kliknutí na podmínky užití naskočila přihlašovací stránka, jakože podmínky jsou k nahlídnutí jenom pro registrovaný. Tůůůůůdle štrůůůůůůdle.
    - Třetí byla zahraniční a podmínky měli, dokonce v češtině. A dokonce zajímavou nabídku, týden zadarmo na zkoušku. Jenže zkouška až po zaplacení jednoho měsíce předplatnýho. To nejde zrušit prvního půl roku, s poplatkem v podobě tříměsíčního paušálu a jde navíc zrušit jenom dva dny v měsíci (vycházelo to na den po zaplacení) s dvouměsíční výpovědní lhůtou a s tím, že peníze se nikdy a za žádných podmínek nevrací. Informace o tom, jestli to půjde přehrávat pod Linuxem, chyběla. Využít to, tak skouknu jeden film za cenu (6 měsíců minimum + 3 měsíce za vyřízení + 2 měsíce výpověď + 1 měsíc propadne) = 12 paušálů. Za tu cenu bych si dojel na místo, kde se to natáčelo, viděl to tam v kině a ještě by zbylo na svačinu.
    - No tak mrknu na pirátský sdílení, bez registrace, zadarmo, jenom 40 minut čekání, ve formátu který přehraju. Handrkováním na streamovacích službách bych zabil víc času.

    Takže poučení pro distributory: Když to chci vidět, tak to taky budu vidět a záleží jenom na vás, jestli za to dostanete zaplaceno všechno, nebo si strhnu pokutu ve výši 20% za snahu mě oškubat + 80% za snahu ze mě udělat (cenzutrováno).

  • 10. 8. 2018 5:06

    doors (neregistrovaný)

    Komplikované je to po právní stránce to nechme právníkům JG má pravdu v tom že kdo chce si to zařídí at se tv stavěj třeba na hlavu a napomáhá to jen nelegálnímu přímu takhle mohli tv dostat zaplaceno.

  • 10. 8. 2018 14:42

    Tyckin (neregistrovaný)

    S těmi piráty je to tak - jestliže chci např. koncert japonského interpreta, dá se (někdy) objednat ze zahraničí na BD. Ovšem i pokud obětuji nemalé peníze a takto složitě si to pořídím, je to bloklé do regionu který mi tu nebude fungovat - bravo! A jakožto fanda asijské kinematografie nemám skoro žádné legální možnosti jak k tomu přijít - tedy mám, ovšem nikoli s českou/slovenskou podporou ve formě titulků - ty mi komunita fandů nabídne, online videotéky typu Netflix apod. už ovšem nikoli, a o našich TV kanálech mluvit netřeba...

  • 15. 8. 2018 21:01

    fd (neregistrovaný)

    Popisujete ale naprosto stardardni situaci, jen jste opomel nekolik bonusu

    1) pokud se jiz rozhodnete zaplatit, dostanete pribaleno jiste nejmene 20 minut ne(nebo obtizne)presko­citelnych reklam a vyhruzek.
    2) velice pravdepodobne budete obstastnen nejakym systemem DRM, takze si svuj koupeny film prehrajete tak mozna 30. unora pri uplnku ve 3 hodiny rano, stoje na jedne noze a drze svatovaclavske kopi smerem ke slunci ... .
    3) behem roku ci dvou ukonci dotycna sluzba provoz, a vam zbude jen zcela bezcenny soubor jednicek a nul.

    Reknete sam, nebyl by pan Chocholousek nadsen z takoveho blazna ktery by za neco podobneho zaplatil?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).