Hlavní navigace

Názory k článku Reklamní kampaň má pomoci zvýšit poslechovost ČRo 1 - Radiožurnálu

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 10. 2010 9:05

    Nodar
    asi tak, dokud je mluvené slovo tak poslouchám, jak začnou hrát tak přepínám ... :-)

    Kdyby tak alespoň přes internet byl dostupný Radiožurnál třeba v 10-ti verzích se stejnou mluvenou kostrou doplněnou v každém streamu úplně jinou muzikou (od dechovky pod hard rock) tak bych byl první co by si i do kuchyně pořídil wi-fi rádio.
  • 3. 10. 2010 21:05

    bez přezdívky
    Pokud ČRo bude vypouštět neustále stejně se omílající písně ala L. Vondráčková, Filipová, Žbirka, Divokej Bill a spoustu jiného humusu, tak nové posluchače, zejména mladé nepřiláká.
  • 4. 10. 2010 20:02

    Nodar
    Aha, tak to ten problém každý chápeme trochu jinak. Osobně nemám problém naladit radio s hudbou která mně vyhovuje (to wi-fi rádio mám už dlouho, vlastně spíše dvě, schází mně už jen v té kuchyni a v autě), jenže zrovna mně nevyhovuje model "čistě zpravodajské rádio" + "čistě hudební rádio". Mám rád pestrost, neudržím pozorně sledovat hodinové debaty, nechci si hlídat začátky pořadů a pořád přepínat.
    Asi to je tím, že už jsem starší ročník, ale na komerčních stanicích mně zase vadí všechny ty soutěže, rádobyvtipné komentáře se záběrem od politiky až po kuchyňské recepty, reklamní vstupy a poslouchatelnější muzika to už nezachrání.
    A naopak na Radiožurnálu mně vyhovují ty relativně krátké mluvené bloky (interview, hosté Radiožurnálu, Motožurnál, 20 min. radiožurnálu, komentáře ...) s docela vysokým kvalitativním standardem na které komerční stanice pochopitelně nemají peníze resp. ani to nechtějí financovat. Takže opravdu zajímaví hosté, názory a debaty jsou jen a pouze na Radiožurnálu. A navíc když už mne začnou nudit, sami pustí muziku :-) ... paráda ... tedy až na to jaká muzika pak začne hrát.

    Takže mně osobně by vyhovoval systém složený z mluvené kostry, která by jela paralelně třeba na 10-ti streamech a do každého by robot vkládal jiné hudební žánry. Počítač je schopný během zlomku sekundy spočítat čas do nejbližších zpráv a vybrat 2-3 písničky jejichž stopáž tomu času přesně odpovídá. No a každý by si pak vybral "svůj" Radiožurnál :-)
  • 2. 10. 2010 7:35

    Drak
    Radiožurnálu nepomůže nic pokud tam bude dávat to co tam dává, nějaké polit. klábosení. Snad jedině, že by z Radiožurnálu byla znovu Hvězda.
  • 4. 10. 2010 12:17

    bez přezdívky
    Tak s internetem žádný problém není, tam si každý chytne, co chce a jaký chce stream. Problém je s FM. A ČRo zrovna moc pro zlepšení nedělá.
    Wi-Fi radio můžeš pořídit i tak, co je v ČR rockového mám zde http://web.telecom.cz/emerson/ / první dva seznamy /

    No, oni by měli z Radiožurnálu vyhnat to zpravodajství, ať si ho dají na SV / DV / KV / DVB- S / DVB- C / DVB-T nebo kam chtějí, čistou zpravodajskou stanici mluveného slova Jenže to je problém a to oni nikdy neudělají. Politikové jim to nikdy nedovolí. Aby zpravodajství opustilo FM. A pokud s tímto nehnou, nemohou v podstatě s RŽ nic dělat. Takže je to neřešitelný problém. Dokud tam bude to zpravodajství, vždy to bude paskvil.
  • 4. 10. 2010 12:37

    bez přezdívky
    Říkáš dechovku a Heavy, tak si to představ jako by jsi chtěl dostat na ČT24 komedie a historické velkofilmy. Prostě to tam nepatří a nebude sedět.

    Oni udělali pokus o novou zpravodajskou stanici, tak nějak vykročili jednounohou a vzniklo Česko. Po několika letech provozu to slučují zpět s RŽ.

    Prostě oni musí mít kvalitné zpravodajskou stanici mluveného slova. Jak jí budou mít, lze RŽ oprostit od zpráv a udělat z něj hudební stanici, tak, jak by tomělo být. Ale říkám,toho nejsou schopni a nikdytoho schopni nebudou. Takže už jsem osobně rezignoval si to všímát, prostě RŽ pohřbívají a zakopou ho úplně. Nedokáží to. Prostě se těch politiků bojí.
    A tak bude RŽ stále zpravodajství na FM. A rwegiony zase budou ze zákona hlavně pro radost lokálním politikům a neudělají s tím nic. Neudělají.

    Kašlu na ně. Mám naladěný od rána, jako vždycky, Beat.
    Tam vědí, co je hudba a neserou s nějakými opruzy.
    Mimochodem spustili novou frekvenci v Písku.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).