Hlavní navigace

Názor k článku Kdy bude Google ten zlý? od mrzout - Ne, MS opravdu by mohl být úspěšný i...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 6. 2007 12:17

    mrzout (neregistrovaný)
    Ne, MS opravdu by mohl být úspěšný i bez těch podvodů nebo nemusel, to je hra na "co by, kdyby". Nemám křišťálovou kouli, abych to věděl. Faktem zůstává, že součástí firemní strategie toto chování je, narozdíl od Google.

    Ohledně příkladu s patenty překrucujete mé argumenty. Já nenapsal, že Linux žádné patenty neporušuje. Já napsal, že Microsoft podle zastrašuje aniž by byl ochoten to doložit.
    Takže i kdyby jednou toto zveřejnil a měl dokonce pravdu, na podlosti jejich postupu dnes, to nic nemění. Neměl bych důvod se tedy omlouvat nebo skrývat.

    V oblasti patentového práva se má věc tak, že značné množství patentů je snadno zpochybnitelných. Microsoft například vlastní patent na virtuální plochy na desktopu. Přesto je mu k ničemu. Protože v případě žaloby za jejich používání, lze snadno doložit, že v době udělení patentu, byly tyto plochy již desítky let běžně používány. Microsoft by ale přesto mohl nyní tvrdit, že například Novell Enterprise Desktop porušuje jeho patenty a strašit potencionální kupce žalobou. Novel by neměl možnost se bránit, protože by MS neuvedl který patent. Přitom při jeho zveřejnění by jeho napadení a zrušení byla otázka času.

    V případě linuxového kernelu je to podobné. Po zveřejnění údajných prohřešků by tyto byly buď vyvráceny, soudně zpochybněny nebo napraveny.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).