Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kdy Telecom opět zdraží připojení k Internetu? od ČoČkin I. Líný - Vy znáte nějakou motorárnu, která veřejně propaguje své...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 8. 2002 9:30

    ČoČkin I. Líný (neregistrovaný)
    Vy znáte nějakou motorárnu, která veřejně propaguje své "Motory ZDARMA!", přičemž její motory jsou dostupné pouze v autech, nikoli samostatně?
  • 9. 8. 2002 9:55

    Michal Polesný (neregistrovaný)
    Já znám! Když si u Škodovky koupíte třeba Fabii, dostanete v ní motor zdarma... nebo snad když si koupíte za 300 tisíc auto, tak ještě musíte zaplatit motor?
  • 9. 8. 2002 10:38

    Uii (neregistrovaný)
    Jo aha!
    Takže Vy si vlastně myslíte (pokud jste tedy vůbec pochopil analogii Vašeho předřečníka), že ten motor JE zadarmo! Protože přesně takhle se všichni ti Tiscalliové a Volnýové chovali...
    Je to, jako kdyby se změnilo účtování třeba Škody za prodané auto - dřív stálo 300.000 i s motorem ZDARMA. Motory kupovali ve velkém, takže třeba za 50.000.
    Dneska se situace změní. Šodovka bude prodávat auto ne za 300.000, ale za 250.000 - ale bez motoru. A Vy si budete moct koupit jakýkoliv motor, ale jelikož jste pro každou mototrárnu "obyčejnej čičmunda" (protože si jich nekjoupíte tisíc), tak za 70.000...
    A ejhle, Vaše nové auto, úplně stejné jako to předtím, stojí víc! Jaké překvapení!
    Tohle je myslím dosti přesná analogie. A ISP si za to můžou vlastně sami; už jen tím jejich sloganem "internet zdarma", ze kterého VŽDYCKY vyplývalo, bůhví jakou pro nás nedělají milost... A přitom v tom jeli s NENÁVIDĚNÝM a PROKLÍNANÝM Telekomem skoro napůl...
    Tak ať jdou dneska do p*dele!
  • 9. 8. 2002 11:51

    Zdenek (neregistrovaný)
    Proboha co to furt plácáte za nesmysly že si za to ISP můžou sami.. Inzerovali svoje služby jako "internet zdarma"? Inzerovali. Byl zdarma? Nebyl, zákazníci ho platili skrze CTc. Je to zavádějící reklama? Je. Souvisí to nějak s tím že CTc nyní zdražuje tu část platby za dialup, kterou si ponechá? Nesouvisí. Tak prosím neplácejte nesmysly.
  • 9. 8. 2002 12:01

    miroslav.kucera (neregistrovaný)
    Chapejte, ze ten internet BYL ZDARMA. Vy jste snad platil Volnymu ci Tiscali nejaky poplatky za spojeni? Ne. Zdrazil se pro vas internet v okamziku, kdyz zacal Telecom vyplacet provize (tedy o o vysi provizi) z vami "prosurfovanych" minut? Ne. Tak prosim neplacejte nesmysly.

    Vitam, ze se Telecom snazi oddelit provize, ale nevitam zpusob, jakym to udelal (snizil svoji cast o 10-15 procent, pricemz provize mohla byt az 26 procent).
  • 9. 8. 2002 12:06

    Martin (neregistrovaný)
    Co to melete ? Dle Vaseho primeru:
    1. Skodovka bude auto prodavat za 280 000 i s motorem.
    2. Kdyz budete chtit jiny motor musite si koupit to auto za 280 000,- a k tomu jeste pridat 50 000,- za novy motor.
  • 9. 8. 2002 12:39

    Michal Polesný (neregistrovaný)
    Vám to pořád ještě nedochází, viďte? Internet ZDARMA je a vždy byl ZDARMA! To, že Telecom ZA VÁS platil ISP je snad něco jiného, nemyslíte? Nebo jste tak neskutečně naivní, že jste si dosud myslel, že ISP jsou nějaká charita a jejich přijmy tvoří sponzorské dary?!

    Podívejte, teď vám nabídnu časopis za 80 korun včetně CD ZDARMA, myslíte, že v těch 80 korunách to CD nebudu mít zahrnuté???

    Nebo jiný příklad, který už jsem tu zmínil... TV NOVA nás ujištujě, že je ZDARMA... pokud bychom se řídili vaší logikou, tak nám pan Železný už 8 let věší bulíky na nos... takže - prosím, zamyslete se trochu!
  • 12. 8. 2002 20:17

    Robert Jirik (neregistrovaný)
    Vice mene mate pravdu.

    Pro uzivatele to _zdarma_ bylo. Vy jste nekde na strankach Telecomu videl (nemyslim p. Polesneho ale toho dobraka kdesi na zacatku tohoto threadu) moznost zaplatit si Internet 2002 - poplatky providerum? Nikoliv, pro Vas ten Internet zdarma _byl_, jenom ten `hodny` Telecom Vas ted upozornil na to, ze jste vlastne celou dobu platili tem `osklivym` ISP (a to kdesi na hranici, ktera se tem uvadenym 40% ani neblizi ;).

    Jeste bych rad upozornil, ze Czech OnLine, ktery s Inetem zdarma prisel (skrze VOLny) to ze zacatku opravdu _zdarma_ delal, bez Internetu 2000, bez provizi. Vsadili jakozto spravni obchodnici na dobry tah, ktery jim vysel. A jeste jsou v ocich verejnosti `ti hodni`. Toto CTc pri sve vycuranosti (a abych glosoval pana expremiera, tak se vyhybam pojmu `vychcanost`) prekousnout nemohl ... a tumas certe krumpac.

    Ja bych pouzil prirovnani trochu jineho razu ... volate na linky 0800, o kterych se zurive tvrdi, ze zdarma jsou. Znamena to, ze by firma, ktere volate, CTc neplatila? Plati a jak mourovata, jenomze pro Vas to volani zdarma je (stejne tak jako pro Vas byl zdarma Internet nabizeny ruznymi spolecnostmi).

    Tazi se tedy: hodla Telecom na nasem uctu zobrazovat take to, co firma, ktere volame, musela CTc zaplatit za to, ze jsme s ni prohovorili 15 minut na 0800 lince? Ja bych nerekl, protoze v tomto pripade inkasuje CTc a to je prece v poradku ;))
  • 14. 8. 2002 10:07

    Milos (neregistrovaný)
    Dá se na to podívat ještě trochu jinak a myslím si, že takhle to bude reálnější:

    ISP vám poskytují připojení k internetu ZDARMA, nic jim za tuto službu neplatíte.
    Provize, kterou ČTc předává ISP, není vaše platba za to, že vám ISP propůjčí IP adresu a umožní jí komunikovat po internetu, ale je to PROVIZE ČTc pro ISP za to, že díky vašemu zájmu o připojení k internetu vznikl ČTc příjem z realizovaného "hovoru" po telefonní lince, který vám může naúčtovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).