Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kmitočty Jaromíra Nováka: Připomínky k aukci 5G kmitočtů, verdikt Komise i žaloba Vodafonu od anonym - Opijeni rohlikem, komise neuplatnila pravo veta a neposlala...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 7. 2019 13:20

    bez přezdívky

    Opijeni rohlikem, komise neuplatnila pravo veta a neposlala 3k test do druhe faze, vlastni interpretace rozhodnuti...
    Rekl bych, ze tady zlodej krici "chytte zlodeje". Staci si precist rozhodnuti komise, napr:
    "Ačkoli analýza testu tří kritérií nespadá do oblasti působnosti čl. 7 odst. 4 rámcové směrnice podle stávajícího regulačního rámce, a Komise tudíž není v tomto ohledu zmocněna vznést vážné pochybnosti 31, Komise se domnívá, že oznámený návrh opatření neposkytuje dostatečné důkazy o tom, že všechna tři kritéria jsou splněna kumulativně a že trh připadá v úvahu pro regulaci ex ante"

    Ja to ctu jasne: nespada do regulacniho ramce, tudiz komise NEMUZE vznest pochybnosti a navic je to nedostatecne, takze jakepak mohla poslat test do druhe faze, pane Novaku?
    Dle mebo to ukazuje na absolutni neschopnost, neodbornost a amaterizmus CTU a snahu regulovaf trh a ovlivnovat nazory verejnosti pres twiter.
    Pokud by CTU byl silny a odborny urad, bl by schopen EC svymi argumenty JEDNOZNACNE presvedcit a nehrat si na cisare s novymi saty.
    Navic, nenapada mne nic krom ochrany spotrebitele, cim by CTU za poslednich 5-10 let posunulo trh (zakon o usnadneni vystavby? Nevyuzivan... Komunikace a osveta ohledne 5G? Zadna... Pobizeni virtualu k vyuziti regulovanych nabidek (zavazek z aukce 4G)? Nula bodu... Nejake koncepcni vzdelavaci aktivity pro koncove uzivatele? Nic... Predvidatelnost? Zapomente, viz spotify u O2 vs sitova neutralita, TM datove omezeni v roamingu vs roamingova regulace, u VF se taky urcite neco najde....)

  • 31. 7. 2019 17:37

    REJJA

    Je pravda, źe regulátor potřebuje více odvahy k tvrdším krokům, ale musíte si uvědomit jeho odpovědnost. Který jeho krok v regulaci mobilních služeb nezkoumal soud? S dnešní právní jistotou bych také více zvažoval. Můžense nakonec jednat i o náhradě ušlého zisku.
    Zákon o usnadnění výstavby se pomalu, ale čím dál více zažívá a má už slušnou řádku úspěchů. Čeká ho novela, s aplikační zkušeností bude lépe a veseleji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).