Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Komplexní přehled cen bezdrátů od Franta Tomeček - Nevim kdo urcil nazev komplexni prehled bezdratu ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 12. 2000 8:45

    Franta Tomeček (neregistrovaný)
    Nevim kdo urcil nazev komplexni prehled bezdratu ale podle me je jsou to jen vybrani provideri a u nekterych je jeste treba brat ze jsou to sdruzeni ktere jsou napsane na jednoho clena kuprikladu GIN / Ipex / IQNET / APPLET a presto je zde púouze zverejnena nabidka Ipexu (asi jsou informace pouzite pro publikaci kterou vydava stejne sdruzeni za 90tis vice na www.iinfo.cz). Jiste nejsme jedini ktere poptavali a cenik zaslali a presto tu nejsou i kdyz pan Chvalovsky se nam omlouval osobne do mailu. Protoze je dalsi rada provideru napr. : Qnet, Clavis, Netcom CZ a mnoho dalsich kteri tu nejsou (i kdyz srovnani s nima neni adekvatni protoze nemaji vlastni atonomni system tak jako my)

    Takze za spolecnost IQNET / GIN pridavam nas cenik :
    technologie postavena na Breeznetu a Wavelane v pasmu 2,4GHz
    s moznosto plne koupi (zalezi na pohybu kursu a uprav cen ale radove kolem 35-40tis vcetne instalace) nebo pronajmu (kdy zrizovaci poplatek je cca 17tis a mesicne 1200 po dobu prvniho roku a nasledne je mozne odkoupit zarizeni za zustatkovou hodnotu vetsinou 1,-Kc)

    Nase spolecnost nenabizi sdilene rychlosti a proto jim odpovidaji nase ceny :

    64kbps .... neomezena ................ 7990,-Kc
    64kbps .... 1 GB (pak 4,-Kc/1MB) ..... 2990,-Kc
    256kbps ... neomezena ................29990,-Kc
    256kbps ... 5 GB (pak 3,5-Kc/1MB) ....15990,-Kc

    a plno dalsich ale ty na zaklade zadosti o vypracovani nabidky na nasem obchodnim oddeleni nebo do mailu info@iqnet.cz

    soucasti techto sluzeb jsou samozrejme :
    - pocet IP adres dle pozadavku klienta
    - vedeni domeny II. urovne
    - hot line
    - primarni i sekundarni DNS
    a mnoho dalsich

    Lokality ktere spravuje IQNET : Brno, Praha, Zlin, Pardubice, Chrudim, Veseli n/m, Roudnice n/L, Bzenec)

    Verime ze i vy budete spokojeni s nasi nabidkou kdy je pro vas rozhodujici profesionalne fungujici team nasich pracovniku.

    p.s. Omlouvam se za tak dlouhy prispevek, ale nedalo mi to

    S pozdravem
    Ing. františek Tomeček
  • 13. 12. 2000 8:53

    Mirek Zeman (neregistrovaný)

    Ano, vsichni zmineni provideri v prehledu chybi, protoze zadny z nich neni clenem peeringoveho sdruzeni NIX.CZ, coz je v clanku coby podminka uvedeno.

    Duvodem tohoto rozhodnuti je skutecnost, ze neni v nasich silach zmapovat cely trh bezdratoveho pripojeni, natoz pak od vsech provideru ziskat konkretni podminky.

    Nas to samozrejme take stve, takze pokud budete mit nejaky napad, jak tento problem jednoduse a objektive vyresit, sem s nim.

  • 13. 12. 2000 10:06

    David Trčka (neregistrovaný)
    Což o to, nápadů je spousta, otázka spíš je, kdo je bude realizovat.

    Např. všechny údaje (rychlost, sdílená/nesdílená, počítaná/nepočítaná, ceny atd atd) jsou v tabulce nějaké SQL databáze, přístup do databáze získá poskytovatel po přidělení jména a hesla na jeho žádost, vyplní tam SÁM svoje údaje (případně je bude udržovat aktuální).
    Pak už jen zbývá udělat www rozhraní pro nějaké to vyhledávání a řazení a je to.
  • 13. 12. 2000 10:08

    Marek Antoš (neregistrovaný)
    Přesně takhle nyní funguje přehled poskytovatelů připojení na Lupě. Každý uvedený poskytovatel má své přístupové jméno a heslo a může si upravovat své údaje přímo v naší databázi. :-)
  • 13. 12. 2000 10:41

    -drb- (neregistrovaný)
    hmmmm... to je sice hezký, ale jednak tam chybí nějaké rozumné vyhledávání. na to, abych zjistil výhodné připojení, musím prolézt všechny nabídky - proč to neudělat pohodlnější, když to na webu rozhodně lze. :o)

    a jednak tomu absolutně chybí nějaká podpora ze strany reklamy a marketingu. na tuto službu jsem neviděl jediný baner a dozví se o ní leda ten, kdo "náhodou" klikne na menu na liště Lupy.
  • 13. 12. 2000 11:24

    Marek Antoš (neregistrovaný)
    Pokud jde o to vyhledávání, máte v zásadě pravdu, ale není to tak jednoduché. My jsme o při přípravě "nové Lupy" hodně přemýšleli, ale nakonec jsme došli k zavěru, že se to nedá udělat. Problém je totiž v tom, že neexistují jednotné definice služeb, ke kterým by stačilo jen přidat ceny od jednotlivých poskytovatelů a jedním dotazem do databáze to potom všechno srovnat. Různí poskytovatelé totiž mají různý obsah svých služeb, takže se to nedá strojově "nacpat" do jedné srovnávací tabulky.

    Co se týče toho marketingu, moc Vám nerozumím: měli bychom na Lupě točit bannery sami na sebe? Přehled poskytovatelů je odjakživa jednou z částí Lupy stejně jako třeba peeringová tabulka, přehled webdesignerů či WHOIS. Pokud o ni někdo má zájem, předpokládám, že najít příslušnou položku v menu (je to v menu nalevo i nahoře na liště) není nepřekonatelný problém. Na tuhle diskusi taky nikde není žádný banner a přitom mám pocit, že jste si sem cestu našel. :-)
  • 13. 12. 2000 10:10

    Mirek Zeman (neregistrovaný)
    Ceniky poskytovatelu, ktere se vyplnuji sami prostrednictvim vnejsiho pristupu, se nachazi pod ikonou "Poskytovatele pripojeni".
  • 13. 12. 2000 10:44

    Franta Tomeček (neregistrovaný)
    Ja verim ze to neni tak jednoduche zmapovat tento trh ale napriklad treba pro lidi udelat clanek komplexni prehled cen bezdratu bez rozdilu provideru na linku 64 neomezenou jiste jste tak jako me oslovili i vice ISP kteri odpovedeli a pak vcera kolem 21:30 napise pan Chvalovsky ze je to nemozne zaradit vsechny. Tak se ted vnitrne ptam kam jste dali ci pouzili informace ktere jste timto zpusobem ziskali. Prijde mi to nefer.

    To ze berete jenom ISP v NIXu tak prave priklad GIN je zajimavy protoze jsou to tri ISP pod jednou znackou a je jenom veci jednani ze se to uzpusobilo tak vse je napsano na jednu organizaci ale timto momentem se hned obracite jen na jednoho a pritom jazdy s partneru ma vlastni oblast za kterou zodpovida kterou rozviji atd.(taktez na platbach do se vsichni podileji % ktere jim nalezi) Samozrejme muzete namitnou ze je to spatne usporadani mezi nami ale to je otazka pohledu.
    Ale chci jenom rict ze i kdyz na tyto argumenty neberete v uvahu. Staci treba zminka uz uvnitr textu ze GIN je sdruzeni a ze jste oslovili jenom partnera ktery je uveden v NIXu to by mi prislo fer.
    FT
  • 13. 12. 2000 11:28

    MK (neregistrovaný)
    CESNET je take sdruzeni, NIX.CZ je sdruzeni CZ.NIC je sdruzeni. Mimochodem, ARES nic co byse podobalo GIN poskytovateli Internetu nezna :-) Clenem NIX.CZ je IPEX, vlastnikem AS je IPEX, vlastnikem domeny gin.cz je IPEX ...
    Da se cekat, ze s dalsimi spolecnostmi existuje nejaka smlouva, ktera popisuje chovani jednotlivych subjektu na trhu - sam vim, ze techto modelu fungovani muze byt mraky - a zadny se neda oznacit za dokonaly.

    Takovy argument neni relevantni vuci autorum. Pokud ma nejaka spolecnost vice ceniku, da se s tim jen tezko neco delat. Bohuzel nevidim jine rozumne reseni nez vzit jako relevantni ten cenik, ktery propaguje spolecnost, ktera je vlastnikem ASu.

    V pripade, ze by tomu bylo jinak, jak by se potom mely tvarit desitky firem, ktere vyuzivaji sluzbu SPT^H^H^H Ceskeho Telecomu s nazvem IP tranzit ?

  • 13. 12. 2000 11:33

    Marek Antoš (neregistrovaný)
    Zní-li kritérium pro zařazení "člen NIXu", je zřejmé, že zařazen bude jen IPEX, který je ostatně vlastníkem značky GIN, a nikoliv další firmy, které pod křídly GINu působí. Problémy s tím, do jaké míry je GIN jednotný subjekt, se periodicky opakují v podstatě neustále, obávám se však, že míč není na naší straně hřiště.

    Řešením by jistě bylo, kdyby se GIN i právně sjednotil pod jeden subjekt (nikoliv jen značku) a ten se pak také stal členem NIXu. Jinou možností by jistě bylo i rozdělení a vstup dalších firem do NIXu. Současný stav GINu je však někde mezi psem a vlkem - a těžko se můžete zlobit, když se tato podoba odráží i v článcích nejen na Lupě.

    Naopak máte pravdu, že je hloupé po Vás chtít údaje, když stejně nejsou zařazeny do výsledného přehledu. Úmysl to určitě nebyl, spíš nedopatření, vyplývající již z dřívějších zmatků kolem GINu.

    Kompetentnější by byl v tomhle ohledu Karel Chvalovský, který se jistě také vyjádří, tohle je spíš můj dojem napůl "zvenčí". :-)
  • 13. 12. 2000 11:47

    Zdeněk Polách (neregistrovaný)
    "Zni-li kriterium pro zarazeni clen NIXu..."
    V tom pripade ale, Marku, nemuzete pouzit slovo komplexni! Jednak se dopoustite mystifikace a jednak poskozujete radu dalsich firem. Znam providera, ktery je, jde-li o bezdraty, mnohem vetsi nez nektere uvadene firmy a v seznamu zahrnut neni (mimochodem se pres nej taky pripojuji :-)).
  • 13. 12. 2000 12:34

    Franta Tomeček (neregistrovaný)
    ja jsem celou diskuzi prave nacal s tim ze toto neni komplexni cenik bezdratu.

    Ja se sklanim pred clanky ktere se tady pisi jelikoz jsem velmi pravidelnym ctenarem Lupy a jen obcas davam prispevky.
    Sklanim se i pred profesionalitou pana Chvalovskeho ktery me upozornil do mailu ze nebudeme zde uvedeni.

    Jde jen o to aby jste v globalu pochopili vyraz GIN a vse okolo souvisejici.
  • 13. 12. 2000 13:07

    Zdeněk Polách (neregistrovaný)
    Ja nemel na mysli GIN :-) Ja se pripojuju pres MPS ha-vel :-) GIN snad v Opave ani neni...
    BTW: take ctu Lupu denne a mam ji rad. :-)
  • 13. 12. 2000 13:29

    MK (neregistrovaný)
    Ono je otazkou, co je to provider. Ve svete se obvykle operuje timto pojmem u spolecnosti, ktere vlastni autonomni system (AS). Samozrejme existuji specializovani operatori, kteri nemaji vlastni AS a jsou v konkretni oblasti dulezitejsi. Abychom nebyli pouze u GIN, tak prikladem muze byt tele2. Nicmene, alespon pro me, jako reprezentanta "stare skoly", je zprovozneni AS a rozfungovani BGP priznakem, ze dana spolecnost je schopna neco dokazat.

    Pokud si mohu dovolit drobnou reklamu na vlastni clanek, tak pokus o horizontalni rozvrstveni ISP je na adrese http://www.lupa.cz/clanek.phtml?show=758

  • 13. 12. 2000 13:41

    Franta Tomeček (neregistrovaný)
    Pro pana Polacha : nemel jsem na mysli ze se pripojujete pres GIN :-) mimoto Opava je hezke mesto zil jsem tam 18 let

    pro MK : ano mate padne argumenty ale jenom ze strany kterou vidite vy a vsichni ostatni a tudiz mate svoji pravdu ale nevidite z druhe strany.
    Souhlasim ze AS a BGP je jiste meritkem zcela spravnym i dle meho pohledu , ale jenom na to aby to fungovalo maji zasluhu vsichni ve sdruzeni a to ze vy vidite jenom Iex je veci dohody mezi zucastnenymi
  • 13. 12. 2000 14:36

    Mirek Zeman (neregistrovaný)
    To je omyl :-) Slovo "komplexni" pouzit muzeme, nemuzeme vsak pouzit vyraz "kompletni".
  • 13. 12. 2000 16:17

    Karel Chvalovsky (neregistrovaný)
    Pokud se ptate, jak jsme pouzili informace, ktere jste mi zaslal, myslim, ze jsem to uvedel v emailu - mam-li to rici zcela bez okolkou, tak z vaseho pohledu v podstate na nic (prostudoval jsem je pouze ja a nijak dale jsem je nesiril), proto jsem se Vam take omlouval, protoze chapu, ze to neni seriozni chovani. Na druhou stanu je IQNET jedinym poskytovatelem, ktery byl takto postizen, protoze jsem znovu oslovil pouze cleny NIX.CZ. O informace jsem Vas zadal v dobe, kdy jsem jeste nemel zcela definitivni predstavu o tom, jak vyresim otazku GINu. Problem je jednoduchy, opravdu neni mozne, aby GIN zabral pulku prehledu, protoze spojuje radu spolecnosti, kdy kazda ma zcela odlisne ceny, pokud by mel jednotny cenovy model, byl bych ochoten misto IPEXu uvest cely GIN, ale takto to proste mozne neni...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).