Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Komplexní přehled cen nepočítaných pevných linek od Artur Linhart - ... protoze nektere spolecnosti nabizi oboje (viz napr....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 11. 2000 11:26

    Artur Linhart (neregistrovaný)
    ... protoze nektere spolecnosti nabizi oboje (viz napr. WorldOnLine). Mozna by bylo pak i vhodne nejakym priznakem doplnit o jaky typ okruhu se jedna (napr. CT poskytuje digitalni okruhy STANDARD a PREMIUM, ktere se cenove lisi, atp.). Minimalne bych vsak navrhoval ceny rozdelit do techto dvou kategorii - takhle se v pripade nezahrnuti cen za dat. okruhy se opravdu mnohdy neplati za zrizeni nic a pokud se nekdo rozhoduje, co vzit, tak ma tim tu nabidku mene strukturovanou. Takhle se scitaji jablka s hruskami a - pravda - vedle je sice uvedeno, ce cena jablek je vcetne dvou hrusek, nebo bez nich, ale jaka je cena v druhem pripade, to se nedozvime. No a individualni ceny pro datove okruhy, ktere maji sjednani ruzni ISP primo s poskytovateli datovych okruhu mohou celou vec dosti zlevnit. Takto vznika dojem, ze je mozne za 10-12 tisic poridit pevnou linku, coz je ponekud zavadejici. Fakt je, ze komunita tohoto serveru ma zrejme jiz dostatecne know-how pro rozliseni tohoto faktu, presto by bylo ale mozna zajimave vedet, za kolik poskytuji ISP celkovou cenu pevne linky vcetne dat. okruhu. Pokud to neposkytuji, tak to v danem sloupecku vynechat. Mozna jeste jako dodatek by bylo mozno uvest ceny zminenych poskytovatelu dat. okruhu, ktere je pak nutno pri nezahrnuti dat. okruhu temer vzdy pripocitat a teprve tak videt celkovou cenu.
  • 29. 11. 2000 14:12

    MK (neregistrovaný)
    zapominate na to, ze ISP mohou mit s poskytovateli datovych okruhu smlouvy na podstatne vyhodnejsi pronajem datovych okruhu - napriklad via sluzbu Digital Network od CTc.
  • 1. 12. 2000 9:45

    Artur Linhart (neregistrovaný)
    No, prave to jsem mel na mysli - v jednom sloupci ceny, s jakymi ISP dodavaji linky komplet vcetne okruhu (tady se projevi ta lepsi cena individualne sjednana cena, kterou si dohodli s CT, Aliatelem apod.) a ve druhem sloupci ceny pevnych linek bez datoveho okruhu - pak si ho musi uzivatel obstarat sam. Samozrejme, kazdou z moznosti jen tehdy, pokud ji ISP nabizi.
  • 1. 12. 2000 15:16

    Karel Chvalovsky (neregistrovaný)
    Musim rici, ze jsem o rozdeleni obou udaju dlouho premyslel, chtel jsem udelat ctyri tabulky - dve s okruhy a dve bez nich. To, co me nakonec prinutilo udelat pouze dve tabulky, byl minuly prehled, kde si nikdo na podobnou skutecnost nestezoval, takze jsem usoudil, ze vyhovuje... Vzhledem k tomu, ze pripominky tohoto druhu nejsou ojedinele, budu se muset nad touto otazkou znovu zamyslet a zvazit vsechna pro a proti.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).