Hlavní navigace

Končí Memolane, ambiciózní služba, která chtěla zachovat váš "život"

22. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po dvou letech končí služba, kterou její uživatelé často označovali za „jediný spam, na který se občas podívám“. Byť jen výjimečně dokázali přijít na to, k čemu je vlastně dobrá.

Memolane končí a oznamuje to ve Thanks for the Memories. Podle oznámení přechází kompletní tým Memolane k „jiné společnosti, která využije schopností Memolane v rozšířené formě a přidá více hodnoty všem velkým vzpomínkám zachovaným sociálními médii“. Oznámení z 21. února suše konstatuje, že www.memolane.com přestane fungovat 22. února.

Uživatelský obsah (Memolane jej vytvářela sbíráním statusů ze všech sociálních sití, které tam uživatelé připojili) by měl být kompletně smazán a pokud by snad uživatelé chtěli nashromážděná data stáhnout, není to možné. Data mohou uživatele sami smazat (po přihlášení je to teoreticky možné v notifikacích), ale osobně bych tuto možnosti považoval za stejně důvěryhodnou jako tu, že v Memolane vše smažou sami.

Služba spuštěná v roce 2010 získala 2,5 milionu dolarů od investorů. Zda (a případně komu) byla Memolane prodána není známo. Pro případné uživatele chtějící používat podobnou službu doporučuje Memolane dvě – Jolicoud a timehop

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).