Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Krátké vlny: Průměrná spotřeba dat na SIM vzrostla na 3,1 GB za měsíc, trh pořád ovládají tři velcí operátoři od EriMobile - Zákazníci u EriMobile mají v průměru měsíčně přeneseno...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 6. 2021 15:56

    EriMobile

    Zákazníci u EriMobile mají v průměru měsíčně přeneseno již poslední dva roky dvojnásobek, tj. přes 6 GB / SIM a tato hodnota se nadále zvyšuje.

    Jinak zdravíme tímto p. Nováka a tak trochu mu závidíme, že dění na ČTU a na telekomunikačním trhu může v klidu z povzdálí sledovat a komentovat.

    Jsme rovněž rádi, že průměrná cena mobilních dat pro koncové zákazníky i nadále klesá. Bohužel, virtuální mobilní operátoři na velkoobchodním mobilním trhu mají cenu za mobilní data od roku 2015 stále stejnou a je v průměru až 11 x vyšší než ve článku v průměru uvedených 0,05 Kč/MB.

    Ono když se s tou analýzou velkoobchodního mobilního trhu č.5 ještě cca rok posečká, tak už nebude co resp. koho analyzovat, protože všichni zákazníci od nezávislých mobilních virtuálních operátorů odejdou k někomu z velké trojky monopolních resp. oligopolních hráčů.

    Co je ovšem potřeba analyzovat, když největší nezávislý virtuál - SAZKA mobil má s velkou reklamou v TV necelých 1,7 % počtu SIM karet, fakt nevím.

    Někdy si říkám, že nadvláda nadnárodních firem je hodně podobné "dobro" jako vláda jedné strany do roku 1989. Tehdy si mohl člověk podat stížnost alespoň u Okresního tajemníka strany, jak to je pěkně natočené v Okresu na Severu (ikdyž je to samozřejmě přehnaný...). Nyní nezávislá středně velká firma je jenom na obtíž.

    Nadnárodní mobilní operátoři potřebují jenom zaměstnance aby dělali to co se jim řekne a kdy se jim to řekne ....

    3. 6. 2021, 15:58 editováno autorem komentáře

  • 5. 6. 2021 8:01

    bez přezdívky

    Díky za pozdrav i za čtení článků. A ano, jsem rád, že si mohu nezávisle sledovat a komentovat:-) Ať se daří!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).