Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku LMC, provozovatel Jobs.cz, prodán za 900 milionů Kč od Martin Kalenda - Nechápu komentáře na téma vysoko nízko. Nezbývá než...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 12. 2011 13:11

    Martin Kalenda (neregistrovaný)

    Nechápu komentáře na téma vysoko nízko. Nezbývá než upřímně poblahopřát dalšímu českému internetovému podnikateli a popřát ať peněz ve zdraví užije.
    Hodnotit proč někdo něco kupuje je naprosto zcestné, toto není právní nebo jiná kancelář kde existuje nějaké "duševní propojení" mezi prodávajícím a produktem. Tj. pro někoho kdo netuší jak dál držet požadovaný růst pro své vlastníky je to prostě "pokus omyl" kterých udělá během pěti let několik a ten co vyjde pokryje ty ostatní.

    I kdyby jobs.cz koupili za účelem ho zavřít (eliminace konkurence) je to jejich věc, osobně si myslím že reálně je vždy zisk u společností vlastněných málem subjektů vyšší než účetní neboť z jistých pragmatických důvodů je lepší mít opravdu zajímavé příjmy mzdové než pouze podíly na zisku. Tento náklad asi opadne, byť půjde jen o miliony ročně.

    Navíc víra v synergie z celkem hodnotné databáze kterou by si asi současný majitel netroufl dále derivovat (kanibalizace) může taky pár desítek milionů hodit. Nám nemajitelům nezbývá než si na výsledek počkat. Pokud není kupující (investor) oškubán podvodem není nutné považovat prodej něcěho na čem kupující za nic neetického. Nabídka - Poptávka.

    práci čest !

  • 21. 12. 2011 20:08

    Martin Kalenda (neregistrovaný)

    Já ovšem nehodnotil článek ale diskutéry - nechápu jak někdo kdo je návštěvník lupy nechápe že si kdo chce co chce koupit za kolik chce. Taky zmiňuji že vlastním několik firem jako fyzická osoba (jedna) takže při zcela legálním fungování firmy neodpovída deklarovaný zisk tomu co z toho dokáže vyvařit silná nadnárodní skupina. Koupili to po ořezání nákladů za 3násobek obratu. S ohledem na to že je to služba je obrat v podstatě zisk protože náklady na provoz, marketing, lidi, servery nerostou lineárně a u obratů v řádek stovek milionu rostou v podstatě jen velmi velmi velmi pozvolně. (v porovnání k brutto obratu)

  • 21. 12. 2011 15:11

    Flasi (neregistrovaný)

    Hodnotit, jestli někdo koupil něco moc vysoko, nebo někdo prodal něco moc nízko je úplně normální.
    Nemyslím, že to tu někdo zmiňoval za v principu neetické - pouze tu někdo zmínil, že to vidí nejspíš jako spekulaci. A nemít rád spekulace je zcela legitmní postoj, protože v konečném důsledku (každé) odvětví poškozují.

    Takže já zase nechápu, co nechápete vy :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).