Hlavní navigace

Názory k článku LMC vyrazilo na nákupy. Pořídilo si personalistický startup Jobote

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 1. 2016 7:42

    Josef Mlaskač (neregistrovaný)

    Myslím že spíš trošku zatrpklost ze ztráty zaměstnání

    Platy nejsou v avg to co píšeš, a ty které tn průměr tahají nahoru vyžadují kapánek jinej přístup k práci. Spousta nerdů si myslí jaké mají super dovednosti jenom nějak nezvládají využít svůj potenciál ku prospěchu firmy.

    Nezáviď, začni podnikat převálcuj je kup si deset ferrari nebo porsche ale hlavně se tady prosím nevyplakávej jak jsi dělal léta za málo protože jsi si nebyl schopen říci víc.

    Rád bych těm co pro mě dělají třeba i kousek přidal výměnou za vyšší empatii toho co firma potřebuje ale je to často jako chtít po koze tele, dovednosti nejsou všechno když je neumíte využít ve prospěch celku. Takto je milion papírových podnikatelů jako ty co by postavil druhej rohlík amazon google z fleku protože technicky je to brnkačka, jen jaksi nemají ten drive dosáhnout toho jen ve vlhkejch představách.

  • 26. 1. 2016 18:06

    martin88 (neregistrovaný)

    Vždy se mi líbí ty čísla o tom, jak chybí lidi na pracovním trhu a řešení je vychovat/importovat či cokoliv, jen aby se snížila cena práce.

    A co kdybysme to vzali opačně? Aby průměrný plat v IT byl 100.000 Kč chybí v podnikatelském sektoru 1.000 středních firem. Je potřeba sem dovézt podnikatele, zlepšit podnikatelské prostředí a vychovávat nové podnikatelské hvězdy, aby se zlepšili platy...

    Eee? Aha, já zapomněl, když lidi berou moc, tak se řekne, že na trhu chybí. Ale kdyby se řeklo, že prostě lidi neberou dost pro to, aby si koupili nové Ferrari či Mercedes, tak už není cool říkat, že chybí zaměstnavatelé, co lépe platí.

    Je to jak ten vtip, když mi v práci říkali, že mi nechtějí přidat, a majitelé jezdili do práce v Porsche, Ferrari, McLaren a v jejich stáji bylo nejhorší auto LandRover (auto za 2 mil. Kč).

    Nakonec jinde mi dali plat o 50% vyšší. Proč se prostě furt z pohledu firem dívají na ajťáky jak na nějaký zdroj pracovní síly a nikoliv na lidi, co vytváří hodnotu a zisk firmy. Na lidi, na kterých je marže. A na lidi, kteří si na sebe vydělají (jinak by je firmy neplatili).

    Představa firem, že zaplatím litr ajťákovi a naúčtuji si deset litrů, aby měl majitel na Ferrari je hezká, ale dost mimo. Ono to lepší auto chce třeba i ten ajťák...

  • 26. 1. 2016 16:36

    Tomas3 (neregistrovaný)

    Jen aby to s temi start-upy neskoncilo jako s vernostnimi plastovymi kartickami - clovek jich ma plnou penezenku a pak ani nevi co s nimi. Penetrace linkedin.com do profesniho zivota mi pripada mnohem dumyslnejsi.

  • 27. 1. 2016 10:02

    P2010 (neregistrovaný)

    Tezko muzete cekat stejnou praci za 4x nizsi mzdu oproti zahranici, ale vyssich cenach prakticky vseho.

    Tyhle firmy proste investuji do jakekoli blbosti, hlavne aby nemuseli lidi adekvatne zaplatit. Takze maji presne to co chteji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).