Hlavní navigace

Mapy.cz umí plánovat trasu pro výlety na kole

2. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mapy.cz ze stáje portálu Seznam.cz si na začátku prázdnin připravily pro uživatele novinku. Je jí plánování trasy pro výlet na kole. Dosud Mapy.cz podporovaly plánování trasy pro jízdu automobilem. Teď se však v boxu plánovače tras objevila nová karta Na kole, přes níž si cyklisté mohou vyhledat optimální cestu z bodu A do bodu B. Vzít do úvahy lze výlučně cyklotrasy nebo naopak silnice anebo je možné obě možnosti zkombinovat. Volitelně lze při plánování ignorovat silnice první třídy.…

Mapy.cz ze stáje portálu Seznam.cz si na začátku prázdnin připravily pro uživatele novinku. Je jí plánování trasy pro výlet na kole. Dosud Mapy.cz podporovaly plánování trasy pro jízdu automobilem. Teď se však v boxu plánovače tras objevila nová karta Na kole, přes níž si cyklisté mohou vyhledat optimální cestu z bodu A do bodu B. Vzít do úvahy lze výlučně cyklotrasy nebo naopak silnice anebo je možné obě možnosti zkombinovat. Volitelně lze při plánování ignorovat silnice první třídy. Automaticky jsou vynechány silnice se zákazem jízdy na kole.

Po navolení parametrů hledané trasy se vykreslí na mapě i s detailním popisem s názvy i čísly cyklotras. Je tu i možnost zobrazení výškového profilu trasy. Naplánovanou trasu lze vytisknout nebo exportovat do GPS navigace (podporovány jsou formáty GPX a Magellan). Plánovat cestu na kole zatím umíme pro území České republiky upřesňuje Adam Chvaja, produktový manažer z portálu Seznam.cz. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).