Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nové Mapy.cz mohou vítězit obsahem, Google Mapy vítězí technologicky od anonym - Mapy.cz jsou bezesporu nejlepšími webovými mapami v ČR....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 10. 2010 9:06

    anonymní
    Mapy.cz jsou bezesporu nejlepšími webovými mapami v ČR. Myslím ale, že mají své limity, které nepřekročí. Google maps jsou součástí obrovského celosvětového propletence a jsou tedy vázány na velmi široký rozsah služeb od GPS navigace přes detekci polohy uživatel (latidude) až např. po hlasové ovládání (search, actions etc.). Na tomto vysokém levelu se navzájem předhání Google s Microsoftem a určují budoucí trendy. I přes velmi dobrou "promakanost" webu mapy.cz jde ve vztahu ke Google maps stále jen o poměřování trpaslíka s gigantem. Je otázkou času, kdy skalní příznivci českých portálů zláká komplexnost služeb gigantů a "utečou" k nim. Už i na iGooglu si lze libovolně poskládat linky na české zpravodajské a jiné servery jako to umí defaultní stránka seznam.cz. Já osobně mám takto poskládány vybrané gadgety skoro všech IT serverů. Je tedy také jen otázkou času, kdy naše portály pochopí kam směřuje vývoj a nechají se pohltit do ranku "velkých". Pokud tedy o ně budou mít ti velcí zájem. Zájem by měl být. Jde přeci o klienty = konzumenty reklamy a uživatele služeb. Kdo sleduje současný vývoj nemohl si nevšimnout slučování různých firem pod tzv. účelové technologické holdingy. Spojují se takto výrobci HW (smartphony, tablety, notebooky atp.) s dodavateli specializovaných zařízení, poskytovateli různých SW řešení a operátory. Seznam může zatím konkurovat např. Googlu v oblasti MAP ale těžko již bude konkurovat takovému hodingu. Jako příklad lze uvést možný holding Sony, Google, "nějaký" operátor a další firmy. Pokud bude uživateli tímto holdingem nabídnuta nějaká společná služba zahrnující poskytnutí připojení, hlasových a video hovorů a dalších služeb (vzdálené ovládání domácnosti, zabezpečení domácnosti, telemedicína, hry, backupovaný + archivovaný datový prostor atp.) současně s např. SONY - Google TV a mobilním smartphone či tabletu (vše na jednom účtě) pak bude mít tento uživatel pochopitelně předinstalováno na desktopu (na účtě) jen něco - např. google maps. Je to podobné jako u tel. s Androidem, kde je účet u Googlu skoro nutností. Sice Seznamu fandím ale velkou budoucnost zde bohužel nevidím.
  • 20. 10. 2010 9:32

    Antonín Slejška (neregistrovaný)
    Osobně si myslím, že Seznam má ještě trochu času, aby se do podobných holdingů/koalic zapojil. Moc šancí mu ale také nedávám. Internet se velmi rychle mění. Zlaté časy garážovýh start-upů pomalu končí. Přichází těžké váhy. Lokální služby mohou vítězit obsahem, ale pokud chtějí konkurovat i technologicky, tak musí expandovat na globální trh.
  • 20. 10. 2010 10:08

    anonymní
    no ono ani u komentare odeslaneho z eurotel.cz neslo cekat neco jineho.

    zacatek seznamu byl zvlastni (infima story) a myslim, ze jen tim si zaslouzi odejit do vecnych lovist, pokud pominu otresne vysledky, design a rychlost
  • 20. 10. 2010 17:20

    Tom (neregistrovaný)
    Až tu Seznam nebude a všechno bude globální, tak se určitě můžeme těšit na nové a lokalizované služby Google - asi tak jako dneska v Africe.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).