Hlavní navigace

Markíza nakoupila nové kamery. Vlastní pořady bude natáčet v HD

13. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
13. 2. 2012

Slovenský komerční kanál Markíza konečně nakoupil kamery, aby mohl začít natáčet vlastní pořady ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Informuje o tom server Stratégie.sk. Ten připomíná, že doposud mohli takto diváci vidět pouze některé události, sportovní přenosy, případně zahraniční seriály. Na Slovensku je v současné době leaderem v oblasti HDTV konkurenční TV Joj, která však na rozdíl od Markízy není na satelitu (Skylink) dostupná.

MMF24

Z ARCHIVU: Satelitní služba Skylink odhaluje první novinku – Markízu v „HD rozlišení“

Podle Stratégie Markíza koupila prozatím sedm HD kamer. Poprvé je použije při natáčení projektu Farma, který se objeví na obrazovce od 4. března. Farma bude v HD snímána kompletně, a poté i takto odvysílána. Ve vysokém rozlišení se budou vyrábět i další pořady, které ovšem slovenský televizní leader prozatím nespecifikoval. Na rozdíl od své české sestry nevyrábí Markíza v HD kvalitě zpravodajství. Nova za tímto účelem postavila před několika lety své zpravodajské centrum na Barrandově, odkud vysílá například Televizní noviny nebo publicistické Střepiny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).