Hlavní navigace

MasterChef se objeví až v říjnu, Přístavu bude Nova nadále čelit komediemi a Výměnou manželek

4. 9. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Hlavní podzimní novinka Primy, seriál Přístav, se měla v pondělí a ve středu „potkávat“ s MasterChefem, Nova se ale rozhodla konkurovat jí úspěšnějšími formáty.

Až v říjnu by se měla na obrazovce hlavního kanálu Novy objevit druhá řada kuchařské reality show MasterChef, která by měla dle podzimních programových plánů nejsledovanější české televize konkurovat o pondělních a středečních večerech premiérovému seriálu Přístav na televizi Prima. Vyplývá to z programových plánů televize Nova do konce září. Komerční dvojka kvůli pozdějšímu nástupu MasterChefa a rozhodnutí Novy nasadit na pondělí populární komedie už tento týden stáhla Přístav z pondělního prime time a ponechala ho pouze ve středu, kdy mu konkuruje reality show Výměna manželek.

K TÉMATU: Výměna manželek spadla díky úvodnímu dílu Přístavu pod milion, v kategorii 15–54 ale zvítězila

Prima kvůli této taktice Novy mimořádně nasazuje reprízy odvysílaných dílů Přístavu do nedělního podvečera, aby oslovila ty diváky, kteří ve středu dali přednost Výměně manželek. Zatím není jasné, zda bude Přístav vysílat pouze o středách až do konce září. První díl nového seriálu minulou středu sledovalo 959 tisíc dospělých diváků a 26,82 procenta publika, souběžně vysílané Výměně manželek na Nově dalo přednost 829 tisíc dospělých při podílu 23,20 procenta. U mladšího publika od 15 do 54 let ale jasně zvítězila Výměna manželek, která v této kategorii dosáhla podílu 30,18 procenta, zatímco Přístav 22,85 procenta. Druhou epizodu Přístavu tuto středu vidělo o 100 tisíc diváků méně než úvodní a o 200 tisíc diváků zaostala za Výměnou manželek.

ČTĚTE TAKÉ: Přístav napodruhé podlehl Výměně manželek, pohoršil si o 100 tisíc diváků

Přístav tuto středu vidělo 858 tisíc dospělých diváků při podílu 22,98 procenta, Výměnu manželek 1,051 milionu dospělých a 28,04 procenta publika. Rozdíl u mladšího publika od 15 do 54 let se zvětšil: Výměně manželek dalo přednost 36,13 procenta diváků z této cílové skupiny u televizních obrazovek, Přístavu jen 19,56 procenta. Pondělní večery by byly pro Přístav velmi těžké, Nova do nich za poslední dva týdny nasadila těžký kalibr v podobě komedií Babovřesky a Babovřesky 2. První díl vidělo minulé pondělí 1,169 milionu dospělých diváků a 37,96 procenta publika (39,9 procenta ve věku 15 až 54 let), druhý toto pondělí 1,346 milionu dospělých a 40,88 procenta publika (40,65 procenta ve věku 15 až 54 let). V dalších týdnech Nova na pondělí nasadí komediální sérii Kameňák.

KL24

NAPSALI JSME: Podzimní souboj televizí: proti Přístavu na Primě nasadí Nova dvakrát týdně MasterChefa

Pondělní prime time navíc obsadila ČT 1 svým novým krimiseriálem Labyrint, který hned napoprvé toto pondělí od 20:00 oslovil nadprůměrných 1,003 milionu dospělých diváků a 28,72 procenta publika (27,60 procenta ve věku 15 až 54 let). Prima zatím pondělní večery řeší mimořádným nasazováním filmů, pro druhý díl seriálu Přístav v týdnu však nemá volné žádné jiné vysílací okno. Možným řešením by bylo omezení vysílání tohoto seriálu na jeden den v týdnu, tím by se ale jeho nasazení prodloužilo až do „hluché“ povánoční a ponovoroční sezóny, kdy tradičně klesají výnosy z prodeje reklamních časů a komerčním televizím se nevyplácí vysílat premiérové pořady, zvláště pak pokud jde o nákladnou původní dramatickou tvorbu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).