Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Medián Petra Koubského: Mládež nečte, nestojí za nic od ROT - Již jsem od Vás na Lupě četl ledacos,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 5. 2013 9:30

    ROT (neregistrovaný)

    Již jsem od Vás na Lupě četl ledacos, ale dnes jste dosáhl nové mety.

    Mockrát jsem byl svědkem toho, jak si super obchodník namazal zákazníka na chleba (respektive rozmazal hovno do kolosálních rozměrů a připravil půdu lidem, kteří si to po tom esu pěkně vyžerou). A ty průsery, co poté následují - škoda vyprávět. Hlavně že obchodník je super. Nejsmutnější na tom je, že zákazník ve své blbosti vychválí onoho obchodníka a nadává na lidi, kteří si jdou vyžrat obchodníkovo dílo (ten hodný pán nám slíbil hory-doly a tendle blbec nám lže, že to nejde; bůů-hůůů).

    Schválně, setkal jse se již s někým, kdo má tak "široké a hluboké znalosti", je ještě větší self-made-man, že si nenechal nakálet na hlavu a poslal Vás rovnou do pr..?

  • 23. 5. 2013 0:02

    JKL (neregistrovaný)

    Literatura a vzdělání není důležitá proto, aby člověk věděl, kdo nebo co napsal. Ale aby se učil filosofii a metafyzice z praktických ukázek, jež literatura zachycuje.

    Například ono známé: "Kdož máš uši ke slyšení, slyš!"
    Není důležité vědět, že je to z Bible... Ale JE důležité vědět, CO TO ZNAMENÁ!
    A jelikož o tom samém píše i Dante, Komenský, spousta moderních autorů a dokonce i největší světoví podnikatelé jako je Warren Buffett a když si přečtete všechna ta díla a podíváte se na to na mnoha příkladech - církevním, běžného života, podnikatelském...

    Tak to POCHOPÍTE. Tento citát znamená v překladu: "I kdyby před Vámi ležely největší poklady světa, největší příležitosti nebo nejdůležitější informace na dosah ruky, musíte být na URČITÉ ÚROVNI, bez ní je ani neuvidíte, ani neuslyšíte, nedokážete se jich dotknout, nedokážete je využít, nedokážete je nijak použít, nedokážete je vůbec vnímat - prostě kolem nich projdete a budou pro Vás jenom prachem cesty - ničím víc, i když jejich hodnota je nedozírná!"

    Ale tohle nejde vysvětlit tak, že to někdo popíše - protože opět, dokud člověk sám nepochopí (z přečtené literatury), tak hlubokou myšlenku koncentrovanou do jednoho odstavce a její důsledky není schopen pochopit.

    Je to především o kvalitě života. Já jsem podnikatel, výborný obchodník a daňový správce. Ale za svoje úspěchy nevděčím moderní ekonomii nebo analytickému softwaru, i když je používám. Vděčím za to především filosofii a metafyzice, kterou jsem pochopil z děl Aristotela, Platóna, pojednáních o Sokratovi, dílech Danta, Masaryka, historických spisů atd.

    Díky tomu, když sedím nad jednacím stolem s někým dalším, tak vidím mnohem víc, mnohem dál a mnohem hlouběji než on. Nemám problém si jej doslova namazat na chleba a ovládat jej podobně jako u psa funguje "sedni", "lehni".

    Takže znalost kvalitní literatury je MOC - moc nad druhými, kteří ji nečetli. Nejlepší na tom je, že cesta k opravdovému vzdělání je volná každému. Stačí jít do knihovny...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).