Hlavní navigace

Geis za Popron, Mediaprint mění společníka sítě výdejních míst

25. 6. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Logistická společnost Geis se stala společníkem sítě výdejních míst e-shoppartner. Nahradila tak firmu Popron, která se dostala do finančních problémů.

Distribuční společnost Mediaprint & Kapa Pressegrosso, kterou vlastní velcí tuzemští vydavatelé tištěných novin a časopisů, se spojila s firmou Popron Holding loni v červnu. Společně začaly budovat projekt výdejních míst pro tuzemské e-shopy. Bylo to spojení výhodné pro obě strany. Popron, který provozuje jednu z největších zásilkových firem v Česku, si potřeboval, vzhledem k neustále klesajícímu trhu zásilkového prodeje, zajistit další zdroje příjmů. Stejně tak Mediaprint mohl více využít svoji rozsáhlou síť prodejních míst. Výdejní místa fungovala pod značkou Popron Partner.

Zásilková firma Popron Média (kterou vlastní Popron Holding) se ale potýká v posledních letech s problémy a právě do sítě výdejních míst vkládali její majitelé velké naděje. Nyní je jasné, že ani výdejní místa firmu nezachrání. Společnosti v posledních letech výrazně klesly tržby a její hospodaření končí už od roku 2010 ve ztrátou, která každoročně narůstá. V loňském roce činila podle předběžných odhadů 43 milionů Kč.

Vzhledem ke zhoršující se finanční situaci, požádali majitelé Popron Média koncem května soud o zahájení insolvenčního návrhu a ten jim vyhověl. Z insolvenčního návrhu vyplývá, že firma dluží 440 věřitelům 144 milionů Kč, přičemž hodnota majetku, který vlastní, dosahuje 59 milionů Kč. 

Problémy, do kterých se zásilkový obchod dostal, zřejmě vedly k tomu, že se majitelé Mediaprint & Kapa Pressegrosso rozhodli s mateřskou Popron Holding ukončit spolupráci. Ve společném podniku, firmě e-shop partner s.r.o, držely obě společnosti poloviční podíl. Začátkem dubna se ale jediným majitelem stala Mediaprint & Kapa Pressegrosso.

Dnes zástupci firmy představili nového partnera, který nahradil Popron Holding. Poloviční podíl ve společnosti e-shop partner s.r.o. získala logistická firma Geis Parcel CZ s.r.o. 

BRAND24

„Díky tomuto partnerství celá síť významně posílí, a to nejen v oblasti technologické, ale i z pohledu rozšiřování nabídky,“ uvedl Radek Vaňkát, jednatel společnosti Mediaprint & Kapa Pressegrosso.

Sídlo firmy e-shop partner se přesouvá z Rudné do středočeské pobočky Geis v Modleticích u Prahy. Síť, která má v současné době 420 výdejních míst, bude nově vystupovat pod značkou Geis Point. Podobný koncept už v minulosti zavedli i další tuzemští dopravci. DPD například provozuje síť DPD ParcelShop.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).