Hlavní navigace

Místo přenosů z Bundesligy nyní poslouchají Němci pouze nonstop jukebox

4. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V Německu se očekává, že novou rozhlasovou stanici zaměřenou na fotbalové přenosy spustí provozovatel tamního sportovního kanálu Sport 1, který je nově držitelem práv.

Na konci minulého týdne došlo u našich západních sousedů k plánovanému ukončení řádného provozu rozhlasových stanic 90elf Fußball-Radio, které měly doposud exkluzivní vysílací práva pro audio přenosy z této nejvyšší německé fotbalové soutěže. Zájemci z Čech je mohli na omezeném území naladit pozemně prostřednictvím DAB multiplexu na kanálu 5C. Ten je šířen na celostátní úrovni. Naše území například pokrývají vysílače Dresden nebo Chemnitz. Všech šest programových pozic však nadále zůstává v provozu, ale stal se z nich nonstop jukebox.

BRAND24

K TÉMATU: Ztráta exkluzivních práv na Bundesligu srazila v Německu jejího vysílatele na kolena

Program 90elf Fußball-Radio nyní kompletně odbavuje automat. Výběr písniček je poměrně zběsilý. Audio stream totiž pokrývá desítky let. Poslechem trvajícím několik desítek minut lze říci, že se zde ozývá hudba od sedmdesátých let 20. století až po současnost, a to téměř bez jakékoliv koncepce. Posluchači tak mohou například slyšet letní hit od skupiny Simple Plan a zpěváka Seana Paula, a po něm následuje rocková klasika v podání Dire Straits. Všechny skladby jsou opatřeny vlastním radiotextem, takže posluchač vždy pozná, co právě hraje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).