Hlavní navigace

Moravský vysílač Kojál vysílá několik dní pouze do poloviny anténního systému

3. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Omezení na vysílači se týká tentokrát pouze VKV, tedy FM pásma, nikoliv pozemní digitální televize DVB-T, a potrvá až do pondělí 7. září. Celkem je z Kojálu šířeno pět rádií.

Moravský vysílač Brno-Kojál, jehož signál zdaleka překračuje hranice regionu, pro něhož je určen, je od středy 2. září v omezeném provozu. Místo do plného anténního systému se vysílá pouze do jeho poloviny. Na svém webu o tom informují České Radiokomunikace, které jsou provozovatelem vysílače. Stav se týká pouze VKV, tedy FM pásma, a potrvá až do pondělí 7. září. Žádná další výluka už není na tento týden hlášena. Zítra v ranních hodinách, konkrétně od 4.00 do 6.00, se musí diváci připravit na výpadek Regionální sítě 8 z vysílače Veselský kopec.

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: Dechovková Orchidej nakonec neodstartuje, v Brně bude vysílat Signál Rádio

Na vysílači Brno-Kojál, na webu Českých Radiokomunikací označeného jako Krásensko, se omezený režim týká pěti rozhlasových stanic, a to konkrétně Českého rozhlasu Radiožurnál na kmitočtu 95,1 MHz, Frekvence 1 na kmitočtu 104,5 MHz, Rádia Impuls na kmitočtu 87,6 MHz, Českého rozhlasu Brno na kmitočtu 106,5 MHz a Českého rozhlasu Dvojka na kmitočtu 102 MHz. Z Kojálu je šířen také signál televizních multiplexů 1 (kanál 29), 2 (kanál 40) a 3 (kanál 59). Jak již bylo řečeno, digitálního pozemního vysílání DVB-T se tentokrát zásah na vysílači netýká.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).