Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Multiplex 4 slibuje spustit další vysílače. Je to ale reálné? od anonym - Bohužel je to začarovaný kruh. Zákazníci nepolezou k...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 3. 2009 0:28

    bez přezdívky
    Bohužel je to začarovaný kruh. Zákazníci nepolezou k Telefonice, protože nemá pokrytí. Telefonica nechce stavět další vysílače (rozšiřovat pokrytí), protože nemá zákazníky :-). A teď babo raď.
  • 19. 3. 2009 7:20

    K-A-R-L-O-S
    Dane,on je to začarovaný kruh obecně už od prvopočátku když si uvědomíš že nejsme bohatí finančně němcí a navíc probíhající krize,jistě nenabádá k většímu zájmu o TV příjem v masovějším měřítku kdy by bylo zajisté atraktivnější vysílat a uživit vícero stanic jako přesně v německu,to myslím bude ještě nějakou dobu trvat,ale už je naděje s tím satelitním vysíláním,kdy už se blížíme pomalu němcům,což je mírný optimismus a dík za něj,ale to neřeší silné finance pro úspěšnou tv v česku a kdo je má a kdo by je měl,investoval by tyto prostředky do TV s nejasným výhledem návrato zpátko?To je problém sítí 3 a 4 a eventuelně dalších...
  • 19. 3. 2009 8:40

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Jednani jsou sice tajna, ale podle rozhovoru s sefy nekterych novych televizi neni problem muxu 4 ani tak nedostatecne pokryti jako spis premrstena cena, ktera podle neoficialnich informaci presahuje cenu za pokrytim vyrazne lepsi muxy 2 a 3. Otazky k zamysleni jsou dve:

    1.) Proc by nejaka stanice platila za zoufale pokryti vic nez Nova nebo Prima?

    2.) Muze mit vubec Telefonica O2 zajem umistit do sve DVB-T site dalsi volne stanice, kdyz je misto toho muze se ziskem nabizet v ramci sve placene sluzby O2TV?

    Suma sumarum, Telefonica O2 dela, ze ma zajem vysilat DVB-T, ale svou cenovou politikou dava celkem jasne najevo, ze de facto vubec nechce. Naopak, setrvava v teto pozici proto, aby blokovala kmitoctovy pridel operatorovi, ktery tak zasadni stret zajmu resit muset nebude. Ze Telefonica digitalizaci vsemi moznymi zpusoby blokuje je logicke a ocekavatelne. Hlavni chyba je podle me na strane CTU, ze Telefonice O2 frekvence site 4 uz davno neodebral a nevypsal na nej radne vyberove rizeni. Jeho postoj nechapu, ale zrejme pujde o dlouholete osobni vazby (kamaracoft) mezi zastupci obou subjektu nebo nejake to "vsimne". Bude snad muset Telefonica zacit vysilat v muxu 4 porno, aby se CTU uz konecne probral a kmitocty ji odebral?!
  • 19. 3. 2009 8:06

    bez přezdívky
    Nemyslím si že je to začarovaný kruh. Spíš bych to nazval VELKÉ OČI. Každý si totiž myslel že bude moci vysílat a nějak asi zvlášť neřešil že to bude něco stát a kde na to vezme peníze. No a když k tomu přidáme hospodářské problémy z poslední doby, není se čemu divit. Já osobně neočekávám že by se letos Telefónice podařilo sehnat zákazníky pro SD FTA a zahájit vysílání.
    Narozdíl od mnoha jiných jsem přesvědčený že je dobře že TO2 nestaví síť když nemá zákazníky. Je to každopádně rozumný přístup a broadcastery je o schopnosti postavit síť v termínu možné přesvědčit i jinak než vyhazováním peněz z okna.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).