Hlavní navigace

MusicJet: známe ceny!

3. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Prodej digitální hudby dostává v česku záhy po spuštění iTunes Store dalšího koně. Je jím MusicJet, společný projekt velkých vydavatelů, OSA a Bald Brothers, podporovaný Seznamem a Evropou 2, tedy Lagardere. A jaké jsou podmínky? MusicJet Raz, dva je zdarma, v průběhu poslechu se ale zobrazují bannery a hudba je streamovaná, nelze si ji uložit u sebe na počítači. Můžete si ale vytvářet vlastní playlisty. Update: nejenom bannery, ale i zvuková reklama. Tu bude prodávat Evropa 2. Audioreklama…

Prodej digitální hudby dostává v česku záhy po spuštění iTunes Store dalšího koně. Je jím MusicJet, společný projekt velkých vydavatelů, OSA a Bald Brothers, podporovaný Seznamem a Evropou 2, tedy Lagardere.

A jaké jsou podmínky?

MusicJet Raz, dva je zdarma, v průběhu poslechu se ale zobrazují bannery a hudba je streamovaná, nelze si ji uložit u sebe na počítači. Můžete si ale vytvářet vlastní playlisty. Update: nejenom bannery, ale i zvuková reklama. Tu bude prodávat Evropa 2. Audioreklama zazní jednou za deset, patnáct minut.  Internetovou reklamu bude prodávat Seznam. 

MusicJet Start stojí 75 Kč s DPH měsíčně a je bez reklam.

MusicJet Naplno je také bez reklam, stojí 149 Kč měsíčně s DPH a podporuje synchronizaci s Android a Symbian telefony. Playlisty jsou dostupné i offline, do konce října bude i podpora Apple iOS.

V zásobě je 1,5 milionů hudebních skladeb.

A pozor: hudba vám nepatří, nekupujte si ji, jen pronajímáte. Skončí vám účet, skončí vám i hudba…

Technologickým dodavatelem je 4Mobile. Hudbu lze přehrávat jen na počítačích s operačním systémem Windows nebo podporovaných mobilech. 

BRAND24

Uspěje MusicJet?

Co s tím? Nevypadá to špatně, v roce 2001 by to byla bomba. Teď … s konkurencí tolika různých zdrojů pro hudbu, kterou si uživatelé mohou přizpůsobit sobě a svým náladám i technickým podmínkám… Uvidíme.

Update 15:10 - a web MusicJetu už běží, můžete tedy zkoušet. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).