Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Myšák Mickey už brzy zdarma. Kam se za devět let posunul svět Public Domain? od rats - ... zatímco v Čechách návrh na poměrně kosmetickou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 1. 2019 20:17

    rats (neregistrovaný)

    ... zatímco v Čechách návrh na poměrně kosmetickou úpravu autorského zákona, mírně uvolňující jinak mimořádně utažené šrouby placení za všechno všude, vyvolal u některých tzv. "umělců" a "interpretů" takovou vlnu nevole, že by jeden řekl, že tito hynou na úbytě, ve špíně a v bídě. Je možné pochybovat o motivech a motivacích pana Valenty (který návrh inicioval), i přesto však je místy až hysterická reakce některý tzv. "umělců" a "interpretů" velmi poučná - na obecně vybírané výpalné se evidentně lehce zvyká, a jakýkoliv alternativní přístup k autorskému právu je pak považován za málem okrádání! Přičemž není nic absurdnějšího než vybírat cosi jako "autorský poplatek" za veřejné užití kdejaké písničky, napsané před 40ti a více lety.

  • 28. 1. 2019 10:52

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    Prostě si soudruzi umělci zvykli, že si jednou upšoukli do mikrofonu a následně z toho budou žít desítky let, a když zemřou, tak ještě jejich děti a vnuci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).