Hlavní navigace

Na satelitu odstartoval Slovak Sport.TV. Nekódovaně na pozici Skylinku a CS Linku

25. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Nový sportovní kanál bude volně přístupný do 1. července, potom svůj signál zakóduje a bude přístupný na všech kartách Skylinku do konce roku

Opožděně, ale přeci dnes na satelitu zahájil testovací vysílání nový sportovní kanál Slovak Sport.TV, který má ambici nahradit někdejší veřejnoprávní kanál Trojka od Slovenské televize. Diváci jej naladí volně na pozici 23,5 stupně východně, kterou využívají i dvě největší česko-slovenské satelitní služby Skylink a CS Link. Program bude vysílat nekódovaně do 1. července, poté bude přístupný na kartách Skylink pro všechny zákazníky až do konce letošního roku.

K TÉMATU: SlovakSport.TV zveřejnil fotografie svého studia a přehled prvních přenosů

UX DAy - tip 2

Slovak Sport.TV připravuje řadu sportovních přenosů, přičemž se soustředí výhradně na slovenský sport. Získal například práva na přípravná utkání extraligového týmu HC Slovan Bratislava před jeho vstupem do ruské Kontinentální ligy (KHL), přenášet se chystá i cyklistické mistrovství České a Slovenské republiky v Púchově a Česko-slovenskou superligu v plážovém fotbale.


Foto pro DigiZone.cz: Čestmír Polák

Screenshot testovacího vysílání Slovak Sport.TV, které dnes začalo na satelitní pozici Skylinku a CS Linku.

„Zatím není vysíláno EPG a stanice nevysílá ani Teletext. Je šířena ve standardním rozlišení ve formátu 16:9. Pokud jste měli tuto pozici již předladěnu, musíte znovu tuto pozici na kmitočtu 12 109MHz proskenovat,“ sdělil serveru DigiZone.cz spolupracovník Čestmír Polák.

Technické parametry příjmu Slovak Sport.TV
družice Astra 3B (23,5°E)
frekvence 12 109 MHz
polarizace horizontální
FEC 3/4
SR 27 500
norma DVB-S2
modulace 8PSK
kódování není
rozlišení obrazu 720×576

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).