Hlavní navigace

Nahrávání z O2TV nakonec i bez nového set-top-boxu

30. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Abonenti IPTV služby O2TV dosud mohli nahrávat televizní programy jen po propojení klasického rekordéru se set-top-boxem, což v roce 2010 není zrovna nejpohodlnější možnost. Léta se mluví o nových set-top-boxech s vestavěným pevným diskem pro nahrávání televizního vysílání, ale dosud je Telefónica O2 abonentům své služby nenabídla. Od 1. července 2010 jim však přece jen umožní pohodlnější nahrávání. Na rozdíl od konkurence u nás zákazník pro nahrávání nepotřebuje žádný speciální přístroj.…

Abonenti IPTV služby O2TV dosud mohli nahrávat televizní programy jen po propojení klasického rekordéru se set-top-boxem, což v roce 2010 není zrovna nejpohodlnější možnost. Léta se mluví o nových set-top-boxech s vestavěným pevným diskem pro nahrávání televizního vysílání, ale dosud je Telefónica O2 abonentům své služby nenabídla. Od 1. července 2010 jim však přece jen umožní pohodlnější nahrávání. Na rozdíl od konkurence u nás zákazník pro nahrávání nepotřebuje žádný speciální přístroj. Bezplatně mu poskytneme vyhrazený prostor na vzdáleném disku. Služba je naprosto jednoduchá, bez složité obsluhy, říká Aleš Veselý, marketingový ředitel segmentu domácností společnosti Telefónica O2 Czech Rebublic.

Služba O2TV Nahrávání má však dva velké háčky. Poskytnutý prostor pojme jen deset hodin záznamu a nahrané pořady se uchovávají pouze týden. To má bohužel do komfortu různých set-top-boxů s funkcionalitou PVR dosti daleko. Na druhou stranu služba umožňuje ovládání nahrávání nejen přes EPG, ale také přes webové rozhraní nebo z mobilního telefonu (m.o2-tv.cz). Pro iPhone dokonce Telefónica O2 nabídne speciální aplikaci. Služba je poskytována zdarma a najednou lze nahrávat z více kanálů, ale požadavek je třeba zadat nejméně tři minuty před začátkem vybraného pořadu. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).