Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Národní identitní autorita: jak se už dnes dostat ke svým eReceptům? od Rumczeis - Ale ten recept se nedoručením emailu nikde neztratí....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 4. 2018 9:30

    Rumczeis

    Ale ten recept se nedoručením emailu nikde neztratí. Pořád zůstává v systému a lékař ho kdykoliv může poslat znovu (i např. SMS), můžete si ho najít sám "pacientské části" v systému SUKL nebo Vám ho může lékař kdykoliv znovu vytisknout.

  • 11. 4. 2018 8:23

    fd (neregistrovaný)

    Je uplne jedno jak co nastavite, dorucovani emalu je nespolehliva a negarantovatelna sluzba z principu fungovani. Jedinou vyjimkou jsou uzavrene systemy, jako kuprikladu de-mail, kde lze dorucovani garantovat.

    Obecny email muze byt nedorucen z mnoha ruznych duvodu, a v mnoha pripadech se o nedoruceni nedozvi ani odesilatel. Posilat emailem cokoli co doruceno byt ma, muze jedine silenec.

  • 11. 4. 2018 17:29

    Filip Jirsák

    Existuje nějaká informace jak vhodně nastavit "greylist", aby s erecept nebyl problém?
    Vypnout greylist. A nebo si holt počkat, než se servery e-receptu dostanou na whitelist toho greylistu. Greylist je hezký nápad, ovšem vychází z předpokladu, že jeden e-mail bude doručovat stále jeden a ten samý server. Jenže tento předpoklad, jak se už dávno ví, často splněn není. Takže nezbývá, než greylist vypnout, nebo ho upravit, aby mohl pracovat i s tím větším množstvím serverů – například se neřídit IP adresou odesílajícího klienta, ale třeba doménovým názvem, nebo využít SPF.

    Respektive není u erecept v plánu vytvořit takové řešení s kterým nebude mít "greylist" problém?
    Proč, když je problém na straně greylistu? Stejný problém budete mít s e-maily od každého většího poskytovatele – Google, Outlook, i Seznam.

  • 11. 4. 2018 8:09

    mc (neregistrovaný)

    Odbočka k ereceptu zasílaných mailem.

    Pochopil jsem, že erecept je možné nechat zaslat mailem. Nechci se nyní zabývat bezpečností takového zasílaní (ani nevím co přesně je obsahem), ale spolehlivostí doručení. Setkal jsem se s tím, že systém zasílání erecept má problém se stále populární obranou proti smapu "greylist". Problém spočívá v tom, že mail se napřed snaží doručit jeden server a když díky "greylist" neuspěje (což je prvotně v pořádku) následuje po nějaké době nový pokus o doručení, ale bohužel z jiného serveru (který opět neuspěje - ale tady je to již problém). Bohužel těch odesílajících mail serverů erecept je asi celá řada (respektive počet IP adres pod kterými vystupují) a výsledkem je velmi pozdní doručení či dokonce situace, že k doručení vůbec nedojde.

    Existuje nějaká informace jak vhodně nastavit "greylist", aby s erecept nebyl problém? Respektive není u erecept v plánu vytvořit takové řešení s kterým nebude mít "greylist" problém?

  • 11. 4. 2018 8:48

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    "Posilat emailem cokoli co doruceno byt ma, muze jedine silenec."
    Nebo lékař, kterého k tomu nutí šílenci ze SUKL (možná by stálo za to tuhle škodící instituci zrušit a personál rozprášit).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).