Hlavní navigace

Německá MTV zakóduje na satelitu svůj signál. Bude placeným kanálem

5. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 10. 2010

Satelitní diváci, kteří si zvykli na nekódované vysílání německé verze hudebního a lifestylového kanálu MTV, budou mít od ledna 2011 smůlu. Společnost MTV Networks, která je jeho provozovatelem, se rozhodla, že od příštího roku se z tohoto programu stane placená stanice. Informoval o tom deník Financial Times Deutschland. Tato skutečnost se tedy bude týkat pochopitelně i verzí MTV Austria a Schweiz, které vkládají do této mutace reklamní okna.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Tuzemská MTV letos poprvé udělí cenu v rámci Europe Music Awards

Od příštího ledna bude možné MTV získat pouze formou předplatného v kabelových, satelitních a IPTV platformách, uvedl šéf MTV Networks pro oblast Německa a severní Evropy Dan Ligtvoet. Německá VIVA zůstane zachována jako free-to-air, tedy nekódovaný kanál a poslouží jako propagační okno ostatních televizí této sítě. Důvodem k zakódování stanice je podle vyjádření Ligtvoeta pro Financial Times také omezení závislosti na reklamě a naopak získání poplatků od operátorů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).