Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nenápadný půvab datových schránek od radeji nepodepisu - Jeste pridam k CzechPoint: 7) placena linka podpory je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 6. 2009 10:18

    radeji nepodepisu (neregistrovaný)
    Jeste pridam k CzechPoint:

    7) placena linka podpory je pouze hudebni kanal. Neznam nikoho kdo by se dockal operatora.
  • 16. 6. 2009 10:16

    radeji nepodepisu (neregistrovaný)
    Staci se podivat jak funguje-nefunguje Czechpoint.

    1) nekolikrat do tydne to nefunguje (nekdy i cely den) a hlasi nesmyslne chyby o chybnych datech atd.

    2) 602XML filler se diky vynucenim aktualizaci da provozovat vicemene jen pod Admin uctem. Na nutnost aktualizace nikdo neupozorni predem a chudak admin aby stal v pozoru ze "me to zase nefunguje". Pikatni na tom je ze casto je chyba v bode 1) a se stavem lokalni stanice vubec nesouvisi.

    3) PostSignum CA ma neuveritelny bordel snad uplne vsude. "Public CA" ma zkratku VCA. Seriove cisla certifikatu jsou uvadena pouze dekadicky zatimco z Windows je dostanete pouze HEXa. A nejlepsi nakonec pokud budete nasledovat krok za krokem doporuceny postup prodlouzeni certifikatu tak na konci postupu zjistite, ze certifikat neni na klicence ale v pocitaci (to je obzvlaste pikantni)

    4) O prodlouzeni cetifikatu se zada podepsanyem emailem. Zpracovani probiha minimalne castecne rucne a cekaci doba na prodlouzeni tomu odpovida (vice nez tyden)

    5) overitlenost dokumentu je z pohledu nekolika let znacne pochybna. Za prve z technickych duvodu kdy budeme muset drzet desitky a mozna stovky let soucasny system overovani minimalne zpetne (viz v diskusi uvadeny priklad smluv z doby Marie Terezie) ale hlavne soucasne zpusoby prestanou za relativne kratkou dobu byt polehlive. (MD5 ma problem jiz delsi dobu, u SHA-1 byla nedavno snizena narocnost nalezeni kolize na 2^52 coz uz se blizi technickym moznostem dalsi budou nasledovat, bavime se o minimalne desitkach let)

    6) cely system je nedokonceny a bude se menit za behu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).