Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nevhodný komentář na Twitteru stál místo kreativního ředitele Microsoftu od Honza - ale o tom, že si pouštěl pusu na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 4. 2013 10:37

    Honza (neregistrovaný)

    ale o tom, že si pouštěl pusu na špacír a co říkal nebylo v souladu s tím, co firma chtěla. On tu firmu ve své funkci reprezentuje (včetně toho, jaké zařízení chce dělat) a jeho chování mi super nepřišlo:

    Manveer Heir (gameplay designer at BioWare)
    @adam_orth Did you learn nothing from Diabolo III or SimCity? You know some people's internet goes out right? Deal with it is a shitty reason

    Manveer Heir
    @adam_orth You've lived in LA, SF, Seattle... very connected places. Try living in Janesville, WI or Blacksburg, VA

    Orthy
    @manveerheir Why on earth would I live there?

    Mj. pak Adam Orth není omezován ve své svobodě vyjadřování, může psát co chce, vláda ho v tom nebude omezovat. To, že jeho zaměstnavatel využije jiné svobody a rozváže s ním pracovní poměr ho nijak neomezuje v tom, co si může říkat/psát.

  • 12. 4. 2013 12:54

    Yenya (neregistrovaný)

    Nojo, ale to podle mě není o co tu šlo - to že xbox má být pořád online nikdo z MS nezpochybnil - podle mě fakt šlo jen o tu formu.

    Sony může přijít a říct toto už teď, to je na formě vyjádření toho pána z MS nezávislé.

    -Yenya

  • 12. 4. 2013 9:39

    Yenya (neregistrovaný)

    Taky máte pocit, že to američané s tou politickou korektností přehánějí?

    Musím se přiznat, že jsem to tak trochu čekal - začal jsem číst článek s tím, že se možná dočtu k nějaké nehoráznosti, která už stojí za vyhození výše postaveného pracovníka, ale taky možná že se k ničemu takovému nedočtu. No, nebylo to tam.

    Jako proč by člověk nemohl mít nějaký silný názor na to, kde chce bydlet a kde ne? Pokud je ten názor nesmyslný, nic se neděje, je to jeho problém. Pokud na základě toho názoru udělá jeho firma produkt, který se pak neprodá, protože necílí na ten správný typ zákazníků, je to problém té firmy. No ale pokud už se ta firma vážně rozhoduje, že udělá "always-on zařízení" (to je ale newspeak!), vlastně tím zaobaleně říká totéž, co on řekl otevřeně.

    Pevně doufám, že postupné omezování svobody vyjadřování ve jménu té takzvané politické korektnosti k nám bude pronikat z ameriky co nejpomaleji.

    -Yenya, http://www.fi.muni.cz/~kas/blog/

  • 12. 4. 2013 10:58

    Yenya (neregistrovaný)

    Jo, jasně - já jsem nemyslel tu _ústavní_ svobodu vyjadřování. Já jsem myslel tu autocenzurovou verzi, kdy si člověk sám ani nedovolí něco říct, protože někde (ne nutně na straně státu) by s tím mohl mít problémy.

    Samozřejmě firma má právo si rozvázat poměr s kým chce (v rámci smluv), o tom není sporu. Co mi vadí a co mi přijde divné je, kam až se posunuje ta hranice, při které se firma k takovému kroku odhodlá, resp. kterou už tamní lidé vnímají jako problematickou.

    -Yenya

  • 12. 4. 2013 16:45

    vr (neregistrovaný)

    Kdyby to někde napsal pracovník třeba IT oddělení, možná by mu vynadal nějaký jeho nadřízený a to by bylo všechno. Ředitel si tohle dovolit nemůže a nesmí, protože cokoliv veřejně řekne je považováno za oficiální stanovisko firmy - za tohle se prostě ředitelé vyhazují, svoboda veřejného vyjadřování vlastního názoru je jedna z věcí, které se vzdávají, když přebírají tu funkci. Netřeba se o ně nějak strachovat, dostanou za to náležitě zaplaceno...

  • 14. 4. 2013 15:46

    Filip Jirsák

    V čem je ta autocenzura horší proti případu, kdy někdo nepřemýšlí a mele jednu hloupost za druhou? Mně připadají oba dva extrémy stejně škodlivé.

    Navíc slovo "autocenzura" je trochu zavádějící. Pokud někdo tvrdí, že Země je kulatá a obíhá kolem Slunce, taky to přece nenazýváme autocenzurou, ale třeba věděním nebo vzděláním. Rozdíl mezi tradičním vzděláním a politickou korektností je pouze ve stáří a tedy v tom, za jak samozřejmou danou věc považujeme.

  • 12. 4. 2013 10:27

    Franta (neregistrovaný)

    V zasade souhlasim s tim, co Orth rekl (kdyz bydlite v naky dire, tak se nedivte, ze okolni svet se podle vas neridi - no jo, bydlim v Praze ;-)). Ovsem z postu vyssiho managementu si to proste nemuze dovolit. Takovy clovek musi byt vzdy diplomatem a je proto spravne, ze odstoupil. S politickou korektnosti to nema nic spolecneho. To je proste klasicka obchodni retorika - muzu zakaznika poslat do pr*ele, ale musim to udelat zdvorile a aby mi za to jeste podekoval :-).

  • 12. 4. 2013 11:59

    x (neregistrovaný)

    Ono to ma le spis jinou rovinu.

    V pozici v jake je bych to moh jakozto potencielni zakaznik pochopit spis tak, ze "na vas mi serem" (i kdyz kulantne zaobaleno). A tohle kdyz se na netu dostatecne rozmazne ... staci kdyz pak prijde (trebas) Sony a rekne "nase konzole vazne nepotrebuje byt porad online".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).