Hlavní navigace

Nové Události porazily Primu family, ale pouze v součtu ČT 1 a ČT 24

2. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ MINUTOVÁ SLEDOVANOST Hlavní zpravodajská relace České televize porazila včera Zprávy FTV Prima, ale pouze v součtu programů ČT 1 a ČT 24.

Na Jedničce sledovalo nové Události 902 tisíc diváků při podílu na publiku (share) 23,85 %, Čtyřiadvacítka přilákala 154 tisíc diváků (share 4,08 %). Zprávy FTV Prima měly 913 tisíc diváků (share 25,7 %).

K TÉMATU: Podívejte se na začátek nových moderních Událostí ČT v HD kvalitě

Primě family pravděpodobně pomohlo i bulvárem avizované moderování zpráv ve dvojici Ivana Gottová – Jiří Pomeje. Ti se ale nakonec objevili pouze společně jako tváře VIP zpráv. Ve výsledku je vidět, že souboj Jedničky s Primou family byl těsný. Česká komerční dvojka zvítězila o pouhých 11 tisíc diváků, a po celou dobu se držela nad Událostmi. Výjimkou byl pouze čas od 19:05 do 19:07. Primě family ubyly diváci o zhruba 2 % a o tolik přibližně nabyly Události na ČT 1. Dá se počítat s tím, že po počátečním nadšení se začne sledovanost vracet do normálu. Televizní noviny na Nově měly dva miliony diváků při podílu 49,39 %.

BRAND24

DigiZone.cz zítra přinese rozhovor s ředitelem zpravodajství ČT Zdeňkem Šámalem a šéfredaktorem Petrem Mrzenou

Vývoj minutové sledovanosti v době vysílání hlavních zpravodajských relací. (Zdroj: ATO/Mediaresearch)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).