Hlavní navigace

Noví šéfové jednotlivých programů ČT nemusí být definitivní

25. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 3. 2010

Manažeři, které generální ředitel České televize Jiří Janeček pověřil vypracováním projektů dalšího rozvoje jednotlivých programů ČT, se nakonec nemusejí stát šéfeditory těchto stanic. Janeček je podle informací serveru DigiZone.cz pouze požádal o zpracování vize, jak by se měly tyto programy dále rozvíjet a teprve na základě těchto projektů se rozhodne, zda funkci šéfeditora daného programu obsadí autorem projektu, nebo někým jiným.

K TÉMATU: Česká televize se od dubna výrazně promění. Další změny přijdou v lednu 2011

Tipy C

Projekt rozvoje ČT 1 má vypracovat Radan Dolejš, bývalý šéf zábavy na televizi Nova, pod jehož vedením vznikal například pořad Novoty s Petrem Novotným, pro ČT 2 současná programová ředitelka ČT Kateřina Fričová, pro ČT 4 nynější zástupce šéfredaktora redakce sportu Jiří Ponikelský a pro zpravodajskou ČT 24 nynější ředitel zpravodajství Milan Fridrich. Projekty mají generálnímu řediteli dodat do června.

Programy ČT by se měly podle těchto projektů měnit od letošního září. Právě do té doby se má Jiří Janeček rozhodnout, koho jmenuje do funkcí šéfeditorů jednotlivých programů ČT. Jedinou výjimkou je Jiří Ponikelský, který se funkce šéfeditora sportovní ČT 4 ujme již 1. května.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).