Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nový Email.cz: dožene česká jednička poslední dekádu vývoje? od Milos Brejcha - Ackoliv nase sit funguje na omezenem geografickem uzemi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 5. 2012 13:45

    Milos Brejcha

    Ackoliv nase sit funguje na omezenem geografickem uzemi - predevsim okoli Prahy - a uzivatelu mame neco kolem 1000ks, statistika mluvi jasne..cca 8 az 9 z 10 uvadi jako kontaktni mail @seznam.cz nebo @email.cz. Pak se obcas objevi @gmail.com a zbytek velmi zridka. Zkratka seznam v tomhle podle me stale vede, je to asi hlavne otazka zvyku a nevule lidi zvykat si na neco noveho.

  • 20. 5. 2012 17:03

    x (neregistrovaný)

    Ono kdyz mate mail na seznamu roky, a vsichni ho na vas maij, tak vam predevsim nikdo nebude psat nekam jinam jen proto, ze by ste to pripadne vy chtel.

  • 20. 5. 2012 19:33

    Tintěra (neregistrovaný)

    Českým firmám a subjektům dávám raději adresu *.cz, aby nebyly zmatelné. V podlesních několika letech se ale situace zlepšuje a už i ibanky snad zvládnou @gmail.

  • 20. 5. 2012 20:37

    JKL (neregistrovaný)

    Tak ono úplně stačí, když si na seznamu nastavíte přeposílání na Gmail (nebo necháte Gmail ze seznamu zprávy stahovat) a na seznam ještě nastavíte automatickou odpověď ve stylu:

    "Děkuji Vám za e-mail. Váš e-mail byl přeposlán na novou adresu abcdef@gmail.com, jelikož tuto již nepoužívám. Prosím, do budoucna mne kontaktujte na e-mail abcdef@gmail.com. Děkuji Vám za pochopení a přeji Vám příjemný zbytek dne! Jan Novák"

    Z vlastní zkušenosti můžu říct, že 95% lidí ihned začne využívat novou adresu a těch zbylých 5% pošle nanejvýš ještě 3 e-maily na starou a pak už opět píší jen na novou.

    Opravdu málokdo je takový "zarputilec", aby po každém e-mailu ignoroval slušnou žádost o změně na novou adresu. Navíc to také předpokládá, že ten, kdo Vás kontaktuje Vás kontaktovat CHCE a tedy chce, aby byla jeho zpráva doručena co nejrychleji, nejspolehlivěji a bez komplikací.

    Jinak úplně nejlepší řešení je sáhnout po vlastní doméně. Pak můžete mít perfektní adresu, můžete měnit mail servery a nemusíte nic měnit a lidé, kteří na Vás mají adresu uloženou ani nic nepoznají :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).