Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nový obchodní rejstřík? Promarněná šance od Pepa - Nevim kdy tohle mrhani prachama ve statni sfere...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 3. 2012 7:09

    Pepa (neregistrovaný)

    Nevim kdy tohle mrhani prachama ve statni sfere nekdo zatrhne, zajimalo by me kolik penez rocne stoji programatorske teamy seznamu a treba aukra...

    Dat 80 mega za redesign a vytahovat se exportem dat do PDF prece neni normalni :-( jeste ke vsemu kdyz na to existuje spousta nastroju zdarma.

    Smutne je, ze se firmam, podnikatelum a zamestnancum stale vice slape na krk a pak banda zlodejskych smejdu pred nama za bileho dne udela takovou prasarnu a jeste se tim chlubi.

    Rekl bych, ze bysme se meli poucit v historii a vratit do hry tema defenestrace. A nebo okamzite podavat trestni oznameni at ty smejdi alespon videj ze nam to neni jedno :-(

  • 15. 3. 2012 7:33

    Jan Forman

    Když jsem to viděl prvně strašně mě pobavilo že to beží na SUNu a Oracle DB pokud se nepletu tak tam snad byl i limit pro hledání (asi aby se to nepřetížilo) :-)
    Prostě zase tunel jako dycky, taková primitivní aplikace kterou každej slepí během pár hodin.
    Myslím že nemá větší hodnotu než 200tisíc (+ možná nějaký to železo k tomu). Co čekat v naší rozvojové zemi.

  • 15. 3. 2012 18:08

    x (neregistrovaný)

    Dovyvoje se vzdy plati extra, nevidel sem vzivote smlouvu, kde by to bylo zaplaceno predem (chtel bych videt dodavatele, ktery se zavaze ze za nejake $$$ udela neco, o cem nic nevi). A ze neni nekde napsano za co konkretne tech 80M je neni chyba clanku ale chyba uradu, ktery nezverejnuje smlouvy.

  • 15. 3. 2012 9:21

    Ondřej Kučera (neregistrovaný)

    Bohužel ti borci zjistili, že z IT služeb se odklání úplně nejlíp.

    Když udělám výtah za 80 milionů a trvá mi to tři měsíce (jako nedávno v DP Praha), tak je z toho pozdvižení, protože každý ví, za kolik se dělal nový výtah v jejich třináctipatrovém paneláku.

    Když udělám IT službu za 200 milionů, tak stačí říct "velké zatížení, bezpečnost" a každý sklapne, protože o tom nic netuší. A ještě si můžu započítat nějakou pravidelnou platbu za "licence" nebo za každé hledání.

    Předpokládám, že tam něco takového taky mají :) Stát zaplatí 5 Kč za jedno vyhledání třeba :)

  • 15. 3. 2012 12:40

    lahvon

    Copak je v tom článku napsáno, za co konktérně je ta suma 80 mega?
    To nebude za jednorázové dodání díla. Ale tipuji že za provoz po dobu X let, včetně supportu, dovývoje dle požadavků, ...
    Bude v tom hafo dalších věcí.

    Tyhle zkratkovité závěry jsou dobrý rádio Jerevan. Hlavně to hned šířit dál. :-)
    Občas mne zaráží, že se lidi víc nezamýšlí nad tím co čtou, než začnou dělat rychlé závěru.

  • 16. 3. 2012 0:56

    Max Brown (neregistrovaný)

    Jóóó, tak Rádio Jerevan? Aplikujte svůj příspěvek na IZIP. Cože? Nejde to? Ale dyk je to ten samý šmejd, jenom v bleděmodrém. 1,1 mld Káčé je v zádeli, a nikdo to nepoužívá. A t.zv. autoři si hoví v europarlamentu a jsou na další léta qůli nevypověditelný smlouvě (jak jinak v Česku) ve vatě. Lze jen polemizovat, jestli jsou tak chytří, nebo naši predstavítělja tak naopak. V každé jiné (ale normální) společnosti by nosili pruhované outfity. Tak pa pa v dalším tunelu.

  • 19. 3. 2012 10:56

    Izak (neregistrovaný)

    80mega ? ... i kdyby v tom byl SUN (1M at nezeru, ale to uz je neco) Metrocluster od netappu (nic lepsiho neni) 1-2M s 3 rocnim supportem na miste do 4 hod ... a co vic ?
    SUN ma zony, takze v nem udelam vice serveru, kdyz chchi bezpecnost, rozhozeni specialistou, co bere 30.000/hod se vejde do 100.000 ... ale neni problem si zaplatit nekoho, jako jsem ja a firme bude stacit 200e/hod, kdyz z toho bude smlouva.
    Deli jsme smlouvy na opravdu velke firmy a nad 3M/rok jsme se moc casto nedostali a to jsme pro ne drzeli nahradni zelezo, nebo jsme z toho zaplatili support do 4 hod u vyrobce HW.
    Programovani ? ... no myslim, ze tolik za hod uz dnes nebere ani SAP konzultatnt ;-))

    Takze ano, jako opravdu znaly clovek, co krom SAN infrastruktury zna i LAN. servery, na solaris ma certifikaci, rozjizdel HW+OS pro opravdu velke DB s 60 instancemi na RISC, ktery ma prehled i v cenach za hosting (ale tohle jede urcite v serverovnach Prazskeho magistratu, ktere jsou jiz hotove a zaplacene) a i v tom zalohovani se vyznam, protoze jsme jej taktez instaloval v mnoha firmach ... takze za sebe rikam, ze 80M je opravdu slusny vyvar, mel bych malem problem jich utratit vic nez 10 a to bych tam nasadil opravdovou spicku a programatora zaplatil kralovsky, mohl bych si vybirat z programatoru z celeho sveta toho nejlepsiho a te nejkvalitnejsi firmy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).