Hlavní navigace

Novým ředitelem ostravského studia České televize bude od 1. června Tomáš Šiřina

10. 4. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Ve funkci nahradí dočasnou ředitelku Milenu Sladkou, která studio vedla po lednové rezignaci dlouholetého šéfa Ilji Racka

Ostravské studio České televize povede od 1. června nynější šéfredaktor Moravskoslezského deníku Tomáš Šiřina. Jeho jmenování dnes na návrh generálního ředitele ČT Petra Dvořáka schválila Rada ČT. Šiřina nahradí ve funkci Milenu Sladkou, která studio dočasně vede po lednové rezignaci dlouholetého šéfa ostravské ČT Ilji Racka. Sladká se tak vrátí do původní pozice vedoucí ekonomiky a provozu ČT Ostrava, kterou zastávala před Rackovou rezignací a věnovala se jí i během dočasného vedení celého studia.

K TÉMATU: Ředitel ostravského studia ČT Ilja Racek rezignuje, dočasně ho nahradí Milena Sladká

“Tomáš Šiřina je velmi kompetentním adeptem na funkci ředitele TS Ostrava jak z hlediska své znalosti vnitřního chodu a fungování médií, tak z hlediska svých manažerských schopností. Neméně podstatné je i to, že je dlouhodobě a pevně spjatý s moravskoslezským regionem. Věřím, že bude dobře přijímaným nadřízeným a silným partnerem pro vedení ČT a v této pozici napomůže užšímu propojení ČT s regionálními tvůrci a kulturními institucemi,” komentoval Šiřinovo jmenování Petr Dvořák.

ČTĚTE TAKÉ: Gabriela Lefenda novou šéfkou zpravodajství v ostravském studiu České televize

Sedmačtyřicetiletý Tomáš Šiřina vede Moravskoslezský deník, který vydává společnost Vltava-Labe-Press, od roku 2001. Předtím byl redaktorem a vedoucím sportovní redakce Moravskoslezských novin Svoboda a sportovní redaktor Moravskoslezského dne. Vystudoval český jazyk a literaturu a dějepis na Pedagogické fakultě v Ostravě. “Televizní studio Ostrava je tradiční významnou instituci Moravskoslezského kraje, která je pro dění v kraji klíčová. Pro mě osobně je to velice zajímavá příležitost a těším se na to, že budeme společně s kolegy z ostravského studia hledat cesty, jak dále zkvalitnit a zefektivnit jeho chod,” uvedl ke svému jmenování.

BRAND24

NAPSALI JSME: ČT ruší šéfredaktory zpravodajství v Brně a Ostravě, nezapadají do nové koncepce

Šiřinův řádný předchůdce Racek vedl ostravské studio ČT dlouhých jedenáct let, do funkce jej jmenoval generální ředitel ČT Jiří Balvín v roce 2002. Poté jej potvrdil i další řádný šéf ČT Jiří Janeček.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).