Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku O2 hlásí konec testů. Naostro spustí VoLTE do konce roku od lahvon - A proč bych neplatil za volání, když potřebuju...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 2. 2015 22:01

    lahvon

    A proč bych neplatil za volání, když potřebuju volat? A mít jisotu, že se dovolám komu potřebuji a že se mi dovolá kdo potřebuje.

    VoLTE bude pořád to stejné telefonování, dostupné přes telefonní číslo, které mají lidi na vizitkách. Stadard, který funguje napříč všemi platformami telefonů a napříš všemi síťovými technologiemi.

    Uživatel neřeší, jestli má pevnou, mobil anebo satelitní telefon. Neřeší, jestli má telefon hloupý nebo chytrý, jestli v něm je operační systém od Googlu, Apple, Microsoftu, Samsungu, ..
    A bude to fungovat i do boucna.

    Tak proto za to platím a proto za to platí všichni. Kdybych si mohl nainstalovat Viber a měl stejnou jistotu dovolatelnosti komukoli zadarmo, bez ohledu na to, jestli drží v ruce mobil, pevnou nebo satelit .. a jestli si sám do telefonu nainstaloval nějakou aplikaci nebo ne .. a jestli si tam nainstaloval Skype, Facebook, Whatsapp, TU ME, FaceTime nabo jakýkoli jiný FacePalm, tak až to bude takto aplikačně a síťově neutrální .. pak to možná může fungovat.

    Ale jejikož není zájmem velkých kluků toto jakkoli standardizovat, bude to stále jen roztříštěný systém VAS služeb, který někdo používá, ale většina ne. A slouží spíš jen pro uzavřenou komunikaci ve skupinkách lidí, kteří se na tom domluví v hospodě.

  • 26. 2. 2015 19:40

    DAda (neregistrovaný)

    Používám voocall a popravdě řečeno ho spíše nepoužívám protože s voláním přes něj se plné problému takže skoro nepoužitelné, problémy jsou, druhá strana mě slyší slabě, druhá strana mě neslyší apod. vše v WiFi síti.

  • 26. 2. 2015 15:04

    fd (neregistrovaný)

    Opravdu by mne zajimalo, ktery blazen by platil operatorum neco vic nez pausal za data, v okamziku, kdy uz dnes ma znacna cast uzivatelu zaroven i data a zcela bezne pouziva mnoho ruznorodych nastroju pro komunikaci, ktere mohou byt v telefonu bez problemu integrovany "jako volani".

    Mnohe aplikace dokonce umi vybrat aktualne nejvhodnejsi kanal, podle preferenci uzivatele - tedy treba podle ceny.

    Jiste by se nasli zakaznici, ochotni platit za specificke sluzby, ale za prosty prenos hovoru natoz textu v brzke dobe jiz nikdo ochoten platit nebude. Ostatne, pro spoustu korporatnich zakazniku to plati jiz davno.

  • 27. 2. 2015 8:50

    fd (neregistrovaný)

    Negramotny hlupak ktery si ani neumi precist na co reaguje. Milej zlatej, na LTE nic jineho nez VoIP neexistuje. Vse ostatni behem par let konci.

  • 27. 2. 2015 9:21

    bob (neregistrovaný)

    Je smutné když někdo nedokáže sám pochopit text co napsal. Dneska prostě platí hovory každý kdo chce volat protože voip přes 2g/3g/4h v současné podobě pro hovory prostě použít nejde.

    Až budou v daleké budoucnosti jen LTE sítě a jen LTE telefony natuty bude dál existovat nabídka hlasových paušálů s garancí že se dovolám (technologie za tím mě nezajímá) a nabídka internetu který bude fungovat stejně na houno jako dneska.

  • 27. 2. 2015 7:16

    bob (neregistrovaný)

    To je ale hlopupý názor. S voip si možná zavolám někde na wifině nebo 4G. Ale stále je kupa míst kde mi to chytne pouze Edge a tam jsem s nějakým voláním přes data víte kde? Ano v <|>! Mimochodem v Praze kde je všude les vysílačů mi stačí v práci zalézt na záchod a už se mi internet ani nepřipojí. A obdobné to bude samozřejmě někde venku v přírodě na vsi apod..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).