Hlavní navigace

Ondřej Tomek investuje do společnosti Safetica Technologies

27. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Někdejší spoluzakladatel portálu Centrum.cz a investor Ondřej Tomek koupil třiadvaceti procentní podíl ve společnosti Safetica Technologies. Podle dostupných informací se investice zřejmě pohybovala kolem 20 milionů korun.

Bývalý spolumajitel portálu Centrum.cz a dnes soukromý investor Ondřej Tomek získal třiadvacetipro­centní podíl ve společnosti Safetica Technologies, která se specializuje na vývoj software pro komplexní ochranu společností před chybami a špatnými úmysly zaměstnanců.

Software pod názvem Safetica Endpoint Security nabízí firma na téměř padesáti světových trzích.

Společnost má velmi kvalitní produkt s jasnou globální ambicí, navíc v perspektivní a rozvíjející se oblasti vnitřní bezpečnosti. Stejně dobrý dojem na mě udělalo vedení společnosti. Z těchto důvodů jsem rád, že si z tak rozsáhlé řady potenciálních investorů Safetica vybrala právě mě. Tato investice jde přesně v souladu s mou strategií investovat do mladých, dravých a perspektivních firem s celosvětovými ambicemi. Ideálně, pochází-li z České republiky, uvedl k investici pro server Motejlek.com Ondřej Tomek.

Konkrétní podmínky transakce nebyly zveřejněny. Podle Jakuba Mahdala majoritního vlastníka Safetica Technologies, byla cena za zmiňovaný podíl odvozena od valuace firmy, která se blíží částce 100 milionů korun.

cif 24 - early cena - média

Od spolupráce s Ondřejem si slibuji akceleraci ověřeného obchodního modelu v zahraničí, kde se již nyní technologicky řadíme mezi lídry v řešení vnitřních hrozeb, dodává Mahdal.

Zdroj: Motejlek.com a tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).