Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Opera Turbo chce nabídnout komfort rychlého Internetu i na tom pomalém od astray - Vtip je v tom, že klientem teď bude...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 2. 2009 14:13

    astray (neregistrovaný)
    Vtip je v tom, že klientem teď bude standardní Opera, takže se nic extra nemusí instalovat. Osobně to vítám, protože pak už nebudu muset provozovat Operu Mini na desktopu. Záleží ovšem, jak to bude v praxi fungovat, může to ztroskotat na nějakém detailu, jako obvykle.
  • 24. 2. 2009 13:56

    j. (neregistrovaný)
    Reseni pro optimalizaci datoveho trafficu pres mobilni sit existuje spousta (openwave, NSN, nettgain, Acision, ...), a v zasade se rozdeluji na dva druhy: client-based a clientless. Client-based, jak nazev napovida, pozaduji instalaci nejakeho klienta na konecnem zarizeni, ktery vytvori nejaky tunel vuci serveru a optimalizuje provoz v ramci neho, clientless si vystaci s optimalizaci parametru spojeni (TCP optimalizace jako velikost oken, http multi-part creation, persistent connection, ...) a kompresi podle moznosti aktualniho klienta (jestli klient podporuje gzip, je obsah komprimovan bzip-em, z BMP se udela GIF a pod.), maximalne se pouzije stratova komprese obrazku. Clientless pracuje s jakymkoli klientem, prakticky transparentne a od uzivatelu se nepozaduje nic.

    Je celkem zrejme, ze clientless reseni nabizi ponekud nizsi ucinnost komprese, navzdory tomu drtive valcuji reseni zalozene na proprietarnich klientech. Uzivatele jsou proste lini nainstalovat/nechteji pouzivat dalsi program, kdyz jsou spokojeni s tim co maji. Nehlede na to, ze urcite casti uzivatelu delaji klienti problemy (treba jestli se casto prepinaji zabezpeceny intranet (ethernet)/mobilni pripojeni/mobilni pripojeni s VPN do intranetu.
    Nevidim duvod, proc by najednou meli uzivatele menit svoje navyky, co takoveho opera navic nabizi.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).