Hlavní navigace

Palmknihy nabízejí multilicence, neomezenou za dvacetinásobek ceny

19. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jeden z největších tuzemských prodejců e-knih začíná experimentovat s multilicencemi. K dispozici jsou pro více než 1300 titulů.

Palmknihy nově spuštěnou nabídkou multilicencí, které jsou řadu let běžně používány u softwaru, cílí především na firmy. „Víme, že uplatnění elektronických knih ve firmách je velká výzva. Tímto produktem chceme českým společnostem vyjít vstříc. Firma může konečně prostřednictvím multilicencí poskytnout knihu zaměstnancům naprosto legálně a bez časového omezení,“ říká ředitel Palmknih Jiří Vlček.

E-knihkupec má v současné době v nabídce více než 11 tisíc titulů, z toho pro zhruba 1300 je nově dostupná i multilicence. Jedná se především o e-knihy z oblasti práva, zdravotnictví, personalistiky, jazykové výuky či počítačové literatury.

Prvním nakladatelstvím, které se prostřednictvím Palmknih rozhodlo multicence nabízet, je Grada Publishing.  „Nově poskytujeme firmám řešení, které je pro ně finančně dostupné a zároveň i flexibilní. Nemusí řešit stále nové licence při příchodu nových zaměstnanců. Jedna multilicence je platná pro všechny zaměstnance na neomezenou dobu,“ uvedl Roman Sviták, předseda představenstva nakladatelství Grada.

Vybírat je možné ze třech variant – pro pět, deset a neomezený počet lidí. Vždy se však musí jednat o zaměstnance firmy/instituce, která si multilicenci koupila. Cenově vycházejí multilicence pochopitelně výhodněji, než kdyby si zákazník kupoval několik kusů jednotlivých titulů zvlášť. Neomezená multilicence vyjde na dvacetinásobek ceny klasické licence pro jednoho uživatele. 

UX DAy - tip 2

Podle Vlčka podobný způsob prodeje e-knih dosud nefunguje nejen v Česku, ale zřejmě ani nikde v zahraničí. 

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).