Hlavní navigace

Parametry Óčka v multiplexu 4 se mohou měnit

16. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
16. 10. 2009

Technické parametry hudební televize Óčko, která je šířena v digitálním multiplexu 4 společnosti Telefónica O2, nemusí být na trvalých hodnotách. V minulých dnech došlo např. ke změně rozlišení. Zatímco na začátku října startovalo Óčko s rozlišením 720×576 obrazových bodů, v průběhu několika dní došlo ke snížení na 640×576. Diváci si musí uvědomit, že televize zde má povahu experimentu.

K TÉMATU: Hynek Chudárek: Óčko je v multiplexu 4 jako experiment a bez garance

V současné době tu máme spolupráci na bázi experimentálního vysílání Telefóniky O2, která není na komerční bázi. Nenabídli nám zcela jasně vydefinované pokrytí za zcela konkrétní peníze, uvedl v úterním rozhovoru pro server DigiZone.cz výkonný šéf této stanice Hynek Chudárek. Jako experiment jsou šířeny i ostatní stanice, a to ČT1 a Nova, obě ve vysokém rozlišení. U české komerční jedničky došlo v minulosti několikrát např. k manipulaci se zvukovými stopami.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).