Hlavní navigace

Názory k článku Pardubice a Jihlava se letos veřejnoprávního multiplexu nedočkají

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 6. 2007 16:07

    Steve
    No to je síla. Za chvíli ještě zruší i výstavbu toho posledního co zbyl na Plzen'sku, a můžeme to všechno zavřít a ukončit proces Digitalizace.
  • 21. 6. 2007 19:11

    anonymní
    Jak to bude s ucelenou podoblastí Sušice? Bude tam zahájeno digitální vysílání později nebo ve stejnou dobu jako na Plzeňsku ?
    Digitální vysílání by mělo začít ve stejnou dobu jako na Plzeňsku, neboť na některých místech dochází k rušení českých TV německým digitálním rozhlasem. A bude hůř! Na podzim možná dojde k zahájení vysílání německého rádia na 11.kanálu. A nejspíš dojde k zarušení vysílání TV Nova ve Strážově a v Klatovech (mimochodem zde došlo loni k přesunu Novy z 8.kanálu na 11. Že by se Nova opět přesunula jinam? Nebo bude ČTÚ trvat na variantě - žádné nové analogové frekvence nepřidělíme, pouze digitální? Varianta pouze digitální by měla být podle mého názoru ta správná. Pomalu by se mělo vypínat analogové vysílání, tudíž by náhradou za analog by měl být ve všech případech digitál. Pro Novu by pro tuto oblast připadal 27.kanál, který má přidělen podle TPP MUX A. Bez zajímavosti není to, že na 27.kanálu vysílá Nova v Domažlicích. Tedy záleželo by pouze na ní. Pokud se připojí k dohodě s ČT a vypne analog k 31.8., není co řešit, protože 27.kanál bude mít volný. V opačném případě nastane po zahájení digitálního rozhlasového vysílání v Německu Nově problém. Jak řešit vzniklou situaci s rušením signálu? Takže pak se bude muset toto rušení řešit. Je lépe volit jednodušší řešení před složitějším.
  • 21. 6. 2007 20:48

    Luboš (neregistrovaný)
    Pokud není k dispozici volný další kanál, což se dalo čekat, tak proč tedy nepřeklopí K42 ČT2 do digitálu, tak jak to původně avizovali. Jednou se to stejně udělat musí..
    A nebude to rušit nikoho, naopak, místo 300kW bude stačit jen 100kW ERP.
    PS: Pane Hanuši, na nic nečekejte, parabol všude přibývá..
  • 21. 6. 2007 22:00

    anonymní
    To nemohou udělat,protože tento kmitočet není součástí veřejnoprávního multiplexu.Bohužel kmitočty ČT již byly rozděleny ve prospěch digitálního vysílání ostatních vysílatelů a pro oblat Jihlavy a Pardubic tak má ČT přiděleny kmitočty ,které ruší a jsou tedy pro samostatný postup ČT nevhodné. Tak vypadá v praxi podpora ČT aby mohla digitalizovat.
  • 18. 9. 2007 20:28

    anonymní
    at si celou digitalní sít narvou do špic k čemu mi to je nebo starším lidem akorát kupovat setboxy ktery jsou uplně nanic mam doma 2 digitalní satelity a co furt samy kosticky nebo není signál u analogového satelitu mi nevypadl za 10 let signál ani jednou
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).