Hlavní navigace

PayPal opatrně testuje Bitcoiny, umožní v nich obchodníkům přijímat platby

24. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Isifa
První kroky PayPalu do světa virtuálních měn vedou přes spolupráci s největšími zprostředkovateli bitcoinových plateb. Služba je zatím dostupná jen v USA a v Kanadě.

Prodejci digitálních produktů mohou nově přes PayPal přijímat platby v Bitcoinech. Firma to oznámila na svém blogu. Novinka začleněná do funkcí PayPal Payments Hub se ovšem týká pouze plateb za digitální zboží jako jsou hry, hudba, vyzvánění do telefonů, aplikace nebo e-knihy. A je omezená jen na obchodníky v regionu severní Ameriky.

Jakkoli jde o první velký průnik virtuální měny do mainstreamového platebního systému, PayPal zatím postupuje velmi opatrně. Bitcoiny nepodporuje přímo, nýbrž prostřednictvím partnerství se třemi hlavními zprostředkovateli plateb (BitPay, Coinbase a GoCoin). 

To znamená, že uživatelé například nebudou mít virtuální měnu uloženu na svých paypalových účtech. PayPal jen umožní obchodníkům, aby přes zprostředkovatele přijímali bitcoinové platby. A bude za to inkasovat provize.

„PayPal vždy přijímal inovace, ale vždy takovým způsobem, který našim zákazníkům přináší vyšší bezpečnost a spolehlivost plateb. Náš přístup k Bitcoinu je stejný. Postupujeme postupně, dnes Bitcoin jistým způsobem podporujeme a s další podporou počkáme na to, jak se věci vyvinou,“ vysvětluje šéf pro strategie PayPalu Scott Ellison.

BRAND24

PayPal nedávno oznámil, že Bitcoiny začne přijímat i mobilní platební služba Braintree, kterou v loňském roce koupil vlastník PayPalu, e-komerční firma eBay. Také Braintree, kterou využívají například Uber, AirBnb, GitHub nebo OpenTable, ale jde do virtuální měny prostřednictvím spolupráce s Coinbase. 

Jeden bezprostřední dopad ovšem oznámení novinky mělo. Jak poznamenává TechCrunch, cena Bitcoinu vyletěla vzhůru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).