Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pinme.cz je dokonalý klon Pinterest.com. Takhle se to má dělat? od MaT - No, víte, ono jedna věc je "převzít" nebo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 6. 2012 20:33

    MaT

    No, víte, ono jedna věc je "převzít" nebo "nechat se inspirovat" funkcionalitou nějakého existujícího projektu a věc jiná je sprostě převzít i samotný design takové služby. Ta grafika už je něčí autorské dílo a dost bych se divil, kdyby to ten "český klonovač" měl se souhlasem původního autora. Ano, grafici mohou nezávisle na sobě přijít na některé podobné grafické postupy a prvky, stejně jako nezávisle na sobě může mít víc lidí podobný nápad na nějakou službu. Ale že by někdo měl jak stejný nápad, tak čirou náhodou vymyslel stejnou grafiku? :-)

    Ne ne, v tomhle případě se také přidám do hloučku těch, kteří křičí "fuj, sprostá kopie". :-)

  • 26. 6. 2012 13:58

    icuber (neregistrovaný)

    Nemám nic společného s autorem webu, ale opravdu nechápu pana Dočekala a jeho empatii pro spouštění nových webových projektů a vůbec tu nenávist k českým "klonům". Myslím že článek je tak trochu kopáním do novorozence, protože na jejich webu jsem viděl v pravidlech něco o testovacím provozu do 25.6. Ve světě existuje spousta i sex- klonů pinterestu, nejen sex.com, třeba pinporn.com a další, určitě i s jinou tématikou :-)

    Proč by to nemohlo být v česku a proč to vůbec tady ti lidi spouštějí? Třeba proto, že se česká firma, blogger apod. těžko dostane na titulní stranu diggu stejně jako čeští lidé nebudou hledat na diggu české články. Takže je snad lepší číst předžvýkané zprávy na Lupě než si sám najít to, co se mi líbí. Proč opravdu nezkusit vybudovat fungující komunitu zajímavých jednorázových odkazů (byť to snad ani nejde v českých podmínkách) místo neustálého vykřikování "klon pliggu!, klon pinterestu, klon tamtoho onoho".

    Samozřejmě že je jednodušší spustit službu ve světě, kde na vás kdejaký zneuznaný český programátor nenařvává kecy o kopiích. Buď to bude fungovat nebo ne, tam je to o trhu, ne o "novinářích".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).