Hlavní navigace

Podvádět v online hrách se nevyplácí

29. 12. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

O tom, že různé online hry jsou dnes velmi oblíbené, jistě není sporu. Oblíbenost občas přerůstá v závislost. Někteří hráči pro úspěch v herním světě sahají k různým podvodům, které jsou samozřejmě proti pravidlům. Tvůrci jedné z nejoblíbenějších online her World of Warcraft oznámili, že během několika posledních týdnů ze hry vyloučili přes 100.000 hráčů. Vedle podvádění v samotné hře bylo častým důvodem také vydělávání prodejem herních komodit v reálném světě, což odporuje pravidlům. Kritici…

O tom, že různé online hry jsou dnes velmi oblíbené, jistě není sporu. Oblíbenost občas přerůstá v závislost. Někteří hráči pro úspěch v herním světě sahají k různým podvodům, které jsou samozřejmě proti pravidlům. Tvůrci jedné z nejoblíbenějších online her World of Warcraft oznámili, že během několika posledních týdnů ze hry vyloučili přes 100.000 hráčů. Vedle podvádění v samotné hře bylo častým důvodem také vydělávání prodejem herních komodit v reálném světě, což odporuje pravidlům. Kritici tvrdí, že Blizzard se tak připravuje o spoustu platících hráčů a tak i velké příjmy, ovšem jmenovaná společnost kontruje tím, že chce zajistit rovné podmínky všem hráčům. (worldofwarcraf­t.com)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).