Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Technický šéf Hitrádií: Povolený výkon na vysílačích nepřekračujeme od anonym - Upřímně nechápu, proč bylo uzavřeno téma [url]http://fo­rum.digizone.cz/in­dex.php?topic=2760­.15[/url] Jednalo se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 2. 2013 16:04

    bez přezdívky

    Upřímně nechápu, proč bylo uzavřeno téma [url]http://fo­rum.digizone.cz/in­dex.php?topic=2760­.15[/url]

    Jednalo se o volnou diskuzi, kde se vyjadřovalo i dost lidí z odborné branže, kteří opravdu nepotřebují šířit nepravdy a dezinformace.

    Co se týče konkrétního porušování parametrů na jednotlivých vysílačích, ať už ERP nebo jiných, těch případů prostě v ČR bylo dost na to, aby se šířila podezření u některých vysílačů, které hrají "až moc dobře". A je jedno, jestli jsou to vysílače Hitrádií, Času, Impulsu, Hey a nebo kohokoliv dalšího.

    Jistě bylo ze strany Lukáše Poláka částečně nešťastné na základe čistě subjektivního pohledu (hraje to o něco lépe...) hned konkrétně napadat jednotlivého broadcastera. Ale jak jsem psal již v uzavřeném vláknu, mezi odbornou komunitou existuje mnoho důkazů, že některé vysílače některých subjektů určitě parametry porušovaly, tyto důkazy byly i předány odpovědným orgánům, ale výsledek se často nedostavil.

    Zavírat nad tímto tématem oči jen proto, že třeba bylo ono konrétní napadnutí konkrétního broadcastera neoprávněné, pokládám za nešťastné. Zejména je ale nutné výrazně upozorňovat na případnou nečinnost odpovědných orgánů, tedy ČTÚ a RRTV, kdy koncepce FM vysílání u nás je velmi nedotažená, mnohé stanice dublují své kmitočty a tak dále.

    A na konec bych zdůraznil jednu věc: Broadcaster se bude logicky vždy proti podobným nařčením bránit, ať jsou neoprávněná nebo oprávněná, ale jsou tu odpovědné orgány, které by měly konat natolik důvěryhodně, aby podobné dohady vůbec nevznikaly.

  • 12. 2. 2013 20:00

    Jan Potůček

    Zdravím, je nepřípustné - a dal by mi za pravdu šéfredaktor jakékohokoli média - aby novinář na základě svého subjektivního dojmu vedl kampaň proti komukoli, protože se domnívá, že porušuje nějaké normy. Novinář má popisovat to, co se děje, nikoli vstupovat do děje. Tohle Lukáš překročil. Blog byl v naprostém pořádku a na DZ se znovu objeví, zmizel jen kvůli technickým problémům při jeho aktualizaci (doplnění odkazu na reakci technického ředitele Hitrádií). Diskusní téma by bylo v pořádku, kdyby ho nezakládal Lukáš a jako redaktor DZ, který má být nestranný, v něm rovnou nenaznačoval, že Hitrádia porušují technické normy. Jeho role je prostě jiná než klasického čtenáře, který si může komentovat, co se mu zlíbí.

  • 12. 2. 2013 21:36

    K-A-R-L-O-S

    Takže pokud to dá podnět že vysílač xyz přepaluje kdokoliv jiný,tak je z novinářského pohledu názor čtenáře,diskutéra a nebo občana nic víc ale novinář má jen komentovat že se tak může dít a nezávisle informovat že se signál přepaluje a že názor občana musí prověřit ČTů,takže zprávu napsat ale svými slovy nekomentovat,jen sepsat a nezdělovat vlasní názor!!!rozumím tomu dobře =)

  • 13. 2. 2013 0:34

    Jan Potůček

    Názor patří do komentáře a ten novinář může napsat. Podávat podnět ČTÚ ale nikoli. Myslím, že to je docela dobře pochopitelné každému - přeci nemůžete na jedné straně "nestranně" psát jako novinář o nějakém problému a vedle toho podávat oficiální stížnost na jednu ze stran, které popisujete v článcích. To je stejné, jako kdyby Václav Moravec dával podněty Ústavnímu soudu na prověření ústavnosti nějakých zákonů. On o nich může leda tak diskutovat v Otázkách, nikoli dělat praktickou politiku.

  • 13. 2. 2013 0:45

    bez přezdívky

    OK, toto vysvětlení beru a chápu...

    Celý problém každopádně ukazuje na to, že daná problematika jistě není nic, co by stálo stranou zájmů.

  • 13. 2. 2013 7:05

    K-A-R-L-O-S

    Děkuji za výklad stavu a tedy pokud mohu tak bych Lukášovým jménem stáhl ten podnět a dal ten podnět aby podal nějaký blízký kamarád a podobně na ČTů,ten už není jako Lukáš že musí být nestranný,třeba Kuba Melín,ten podnět může podat s natočením na kameru třeba ale slovy Kuby,ne Lukášovo video,pro jistotu nebo jiný podnět na průzkum stavu,jestli daný vysílatel dodržuje to co dostal v licenčním řízení,tedy parametry =)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).